استان سیستان و بلوچستان قطب معادن کشور محسوب میشود. این استان از مکان های دیدنی زیادی برخوردار است که خاستگاهی طبیعی و ریشهای تاریخی دارند. در این میان بندر چابهار همچون نگینی در این استان می درخشد.
بعلاوه سیستان و بلوچستان به دلیل داشتن آثار باستانی و استراحتگاههای متعدد گردشگری، "بهشت گمشده" طبیعتگردی است.
زیباییهای چابهار؛ مروارید جنوب شرقی ایران
چابهار، در جنوب استان، با خط ساحلی تمیز و عاری از آلودگی است و قابلیت پرورش میگو برای 8 ماه در سال را دارد. همین امر باعث شده تا از پتانسیل بالایی برای پرورش آبزیان برخوردار باشد.
منطقه چابهار مملو از آثار تاریخی و چشم اندازهای طبیعی است. آب و هوای بهاری همواره بر این شهر و اطراف آن حاکم است، بنابراین هر چهار فصل سال از آب و هوای بهاری برخوردار است لذا به آن، چهار بهار نیز می گویند.
چابهار واقع در سواحل مکران و از موقعیت تجاری و بازرگانی با کشورهای همسایه و جهان برخوردار است به همین دلیل به طور رسمی از سوی دولت به عنوان منطقه آزاد تجاری و صنعتی تعیین شده است.
کوههای مریخی
کوههای مریخی، که با شهر چابهار حدود 50 کیلومتر فاصله دارند یکی از جاذبههای گردشگری معروف کشور به شمار می روند. کوه مریخ یکی از آنهاست.
کوهها به دلیل شکل و شمایلی که دارند در هیچ جای دیگری در جهان یافت نمیشوند اما ممکن است در مریخ وجود داشته باشند. ارتفاع آنها در بیشتر قسمتها به 100 متر میرسد.
سفر به کوه آسان نیست زیرا جاده شیب دار و پرپیچ و خم است، با این حال، زیبایی های دو طرف جاده یعنی ساحل طلایی عظیم و آب های تیره خلیج عمان در یک طرف و کوه های سفید مایل به خاکستری در طرف دیگر، سبب شده است که لذت تماشای این مناظر زیبا بیش از لذت سفر به آنها باشد.
شهر سوخته
شهر سوخته مربوط به 3 هزار سال قبل از میلاد مسیح می باشد که از تمدنی پویا و پیشرو برخوردار بوده است. این شهر مظهر شهرنشینی ایران قدیم و دربرگیرنده آثار شگفت انگیزی از فرهنگ و دانش این سرزمین است.
گفته می شود این شهر در عصر مفرغ ساخته شده است. ایرانیان حدود 6000 سال پیش در این شهر زندگی میکردند.
شهر سوخته پیشرفتهترین شهر جهان قدیم است، حتی پیشرفتهتر از شهر کرت که سینوهه در کتاب خود ذکر کرده است. در سی و هشتمین کنوانسیون یونسکو در 22 ژوئن 2014، شهر سوخته در میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید.
خلیج گواتر؛ از زیباترین جاذبه های گردشگری ایران
خلیج گواتر از بزرگترین و زیباترین مکان های گردشگری در دورترین منطقه کشور است و گردشگران زیادی را به بازدید ترغیب می کند. خلیج گواتر به عنوان انتهای جادههای منطقهای ایران در جنوب شرقی ایران و هم مرز با پاکستان و به جز استان سیستان و بلوچستان شناخته میشود.
خلیج گواتر به دلیل مجاورت با جنگلهای حرا یکی از مناطق حفاظت شده محیطزیست است. به گفته اداره محیطزیست بندر چابهار، هر ساله در اوایل پاییز حدود 3 گونه مختلف پرندگان مهاجر در قالب 4 گروه وارد گواتر میشوند.
بیابان لوت
بیابان لوت دارای یکی از بهترین مزارع فعال تپه های شنی در جهان است. در این بیابان تضاد چشم نواز سنگهای سیاه با خاکهای زرد، مکانی فوق العاده برای بازدید ایجاد کرده است.
بیابان لوت ایران در سال 2016 هنگامی که چهلمین نشست این نهاد در استانبول در حال انجام بد در فهرست میراث طبیعی سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد (یونسکو) به ثبت رسید.
لوت با مساحت 22،780 متر مربع، از تپههای شنی، یاردانگ، نبخاس، حمامدا و فلات بازالت تشکیل شده است که هر یک دارای مناظر دیدنی منحصر به فرد هستند که به ندرت در سایر نقاط جهان یافت میشوند.
دریاچه صورتی
دریاچه صورتی که از آن به عنوان «دریاچه صورتی چابهار» نیز نام می برند، یکی از معروف ترین جاذبههای گردشگری و طبیعت گردی در جنوب ایران است. به دلیل نوع خاصی از خاک اطراف دریاچه، سطح آب آن در حدود پنج ماه از سال به رنگ صورتی درخشان به نظر میرسد و مساحت آن 10 هکتار است.
این دریاچه و تالاب مجاور با همین نام دارای مناظر زیبا و منحصر به فرد است سطح آب دریاچه فصلی به طور معمول به میزان بارندگی بستگی دارد. درختچههای گز، هوی و کاه از جمله پوشش گیاهی آن هستند. همچنین در میان پرندگان دیگر محل فلامینگو، پلیکان، شاهین سفید و خاکستری است.