در ژاپن اغلب از ما می پرسند که تفاوت بین مانگا و انیمه چیست. اگرچه هر دو به یک اندازه برای فرهنگ و سرگرمی ژاپن مهم هستند، اما این دو یک چیز نیستند. به زبان ساده، مانگا اصطلاحی است که به کتاب های کمیک و رمان های گرافیکی ژاپنی داده می شود، در حالی که انیمه نامی است که به انیمیشن ژاپنی داده می شود.
اگرچه هر دو در غرب به عنوان ژانر در نظر گرفته می شوند، اما در واقع توصیفی از نحوه تولید محتوا هستند. آنها شباهتهای زیادی دارند و خلق هر دو به اوسامو تزوکا نسبت داده میشود که گاهی به عنوان «پدرخوانده مانگا» و «والت دیزنی ژاپنی» از آن یاد میشود.
مانگا به جای انیمیشن، کتاب های مصور است. برخلاف انیمه، مانگا اغلب به صورت سیاه و سفید منتشر می شود. چرا؟ زیرا معمولاً به صورت هفتگی منتشر می شوند و چاپ رنگی آنها زمان و هزینه زیادی می برد.
انتشار مانگا معمولاً نسبتاً ارزان است و تنها به تعداد کمی از هنرمندان برای تولید نیاز دارد. در واقع ممکن است فقط یک مورد نیاز باشد، مانگاکا، که معمولاً هم نویسنده و هم تصویرگر است و هم نقشهای دیگر فرآیند انتشار را پر میکند.
در ژاپن از واژه انیمه برای اشاره به تمام انیمیشن ها استفاده می شود، دقیقاً مانند کارتون در انگلیسی. فقط در جاهای دیگر انیمه به اصطلاحی تبدیل شده است که منحصراً با انیمیشن ژاپنی مرتبط است.
بحث بر سر این است که آیا می توان اصطلاح انیمه را به انیمیشنی که از ژاپن نیست اطلاق کرد یا خیر. اگرچه از نظر فنی می تواند، انیمه، حداقل در زبان انگلیسی، مترادف با ژاپن شده است.
انیمه دارای ویژگی های بصری متمایز برای شخصیت ها است و عمداً از سبک محدودی برای به تصویر کشیدن حرکت استفاده می کند. در غرب، بیشتر انیمیشنها کارتونهایی هستند که برای تعریف داستانهای کودکان استفاده میشوند، در حالی که انیمیشنها اغلب شامل داستانهای پیچیده و شخصیتهایی با مضامین بزرگسالان میشوند.
مانگا می تواند اصلی تر باشد
برخی مانگا را از نظر هنری اصیلتر از انیمه میدانند، تقریباً مانند کتابها برای فیلمها. این به این دلیل است که اکثر مانگاکاها فقط محتوای اصلی می نویسند و بسیاری از آنها با انتشار خود شروع می کنند. در واقع، آثار خود منتشر شده، یا دوجینشی، بسیار محبوب هستند. برخلاف مانگا، بسیاری از انیمه ها بر اساس داستان های از قبل موجود هستند. این به این دلیل است که اقتباس از یک اثر موجود ارزان تر از ایجاد یک خط داستانی کاملاً اصلی است. علاوه بر این، انطباقها سرمایهگذاری مطمئنتری در نظر گرفته میشوند. از آنجایی که کار اصلی از قبل دارای موارد زیر خواهد بود.
مانگا روشی بسیار سریعتر از انیمه برای انتشار کار است. یک شماره از یک مانگا را می توان در عرض یک هفته نوشت، ترسیم کرد. از طرف دیگر، یک سریال انیمه معمولاً برای تولید هر قسمت نیاز به ماه ها آماده سازی و کار دارد.
بستگی به شخص و داستان دارد. این دو می توانند بسیار به هم مرتبط باشند زیرا بسیاری از مانگا ها به انیمیشن تبدیل می شوند، از جمله Black Butler، Attack on Titan و Dragon Ball که مجموعه انیمیشن Dragon Ball Z را ایجاد کرد.
اگرچه هیچ کدام یک ژانر نیستند، رمان های گرافیکی و انیمیشن ژاپنی به ویژه متمایز هستند. برخی از طرفداران مانگا را دوست خواهند داشت، برخی دیگر عاشق انیمیشن هستند. بسیاری هر دو را دوست خواهند داشت. یک چیز مسلم است، هم مانگا و هم انیمه بین مخاطبان ژاپنی و سراسر جهان بسیار محبوب هستند.
انیمه در مقابل مانگا انیمه چیست؟ انیمه سبک خاصی از انیمیشن است که در ژاپن ایجاد شده است. با کنتراست بالا، رنگ های روشن و عناصر موضوعی علمی تخیلی و فانتزی مشخص می شود.
امروزه رسانه هایی به سبک انیمه در سراسر دنیا ساخته می شوند. برخی از مردم فقط تولیدات ژاپنی را به عنوان انیمه دسته بندی می کنند، در حالی که برخی دیگر به هر انیمیشنی که از این سبک بصری استفاده می کند به عنوان انیمه یاد می کنند، صرف نظر از اینکه در کجا تولید شده اند.
کلمه انیمه پیشینه جالبی دارد. animēshiyon ژاپنی یک واژه قرضی از انیمیشن انگلیسی است که در نهایت به عنوان انیمیشن به انگلیسی بازگشت. در اصل، ژاپنی یک کلمه را از انگلیسی قرض گرفت و سپس انگلیسی آن را پس گرفت.
مانگا در مقابل انیمه چیست؟ مانگا سبکی از کتابهای کمیک و رمانهای گرافیکی ژاپنی است. مانند انیمه، با ویژگی های صورت اغراق آمیز و رنگ های روشن مشخص می شود.
مثلا،
اشلی در حالی که سوار اتوبوس بود، صفحات مانگای جدیدش را ورق زد.
دانشجویان در خوابگاهها تا ساعات اولیه صبح درباره شایستگیهای مجموعههای مانگا بحث میکنند.
در میان مانگافروشیها و لباسفروشیها در مجتمع خرید خردهفرهنگ هزارتویی، «بار زینگارو»، کافهای است که محصولات صادراتی نروژ - اثاثیه اسکاندیناوی اواسط قرن، قهوه فوگلن - را با هنر رنگارنگ تاکاشی موراکامی ترکیب میکند. -مجله نیویورک تایمز
کلمه مانگا در زبان ژاپنی از man- به معنی بی هدف و -ga به معنای عکس گرفته شده است.