JAVA توسط Sun Microsystems Inc در سال 1991 توسعه یافت و بعداً توسط Oracle Corporation خریداری شد. جیمز گاسلینگ و پاتریک ناتون آن را توسعه دادند. این یک زبان برنامه نویسی ساده است. نوشتن، کامپایل و اشکال زدایی یک برنامه در جاوا آسان است. که به ایجاد برنامه های مدولار و کدهای قابل استفاده مجدد کمک می کند.
در مورد زبان های برنامه نویسی پر کاربرد بیشتر بخوانید.
قبل از شروع یادگیری جاوا، باید با اصطلاحات رایج جاوا آشنا شویم.
به طور کلی به عنوان JVM نامیده می شود. قبل از این، در مورد JVM بحث می کنیم تا مراحل اجرای برنامه را ببینیم. مراحل به شرح زیر است: برنامه را می نویسیم، سپس برنامه را کامپایل می کنیم و در نهایت برنامه را اجرا می کنیم.
1) نوشتن برنامه البته توسط برنامه نویس جاوا انجام می شود.
2) کامپایل برنامه توسط کامپایلر javac انجام می شود، javac کامپایلر اولیه جاوا موجود در کیت توسعه جاوا (JDK) است. برنامه جاوا را به عنوان ورودی می گیرد و بایت کد جاوا را به عنوان خروجی تولید می کند.
3) در مرحله سوم، JVM بایت کد تولید شده توسط کامپایلر را اجرا می کند. به این مرحله اجرای برنامه می گویند.
بنابراین، اکنون که ما فهمیدیم که عملکرد اصلی JVM اجرای بایت کد تولید شده توسط کامپایلر است. هر سیستم عامل JVM متفاوتی دارد، با این حال خروجی ای که پس از اجرای بایت کد تولید می کنند در همه سیستم عامل ها یکسان است. به همین دلیل است که ما جاوا را به عنوان زبان مستقل از پلتفرم می نامیم.
همانطور که در بالا توضیح داده شد، کامپایلر javac JDK کد منبع جاوا را در بایت کد کامپایل می کند تا بتوان آن را توسط JVM اجرا کرد. بایت کد در یک فایل .class توسط کامپایلر ذخیره می شود.
در هنگام توضیح JVM و بایت کد از اصطلاح JDK استفاده کرده ایم. همانطور که از نام آن پیداست این کیت کامل توسعه جاوا است که شامل JRE (محیط زمان اجرا جاوا)، کامپایلرها و ابزارهای مختلفی مانند JavaDoc و ... است.
برای ایجاد، کامپایل و اجرای برنامه جاوا باید JDK روی کامپیوتر شما نصب باشد.
JRE بخشی از JDK است به این معنی که JDK شامل JRE است. هنگامی که JRE را روی سیستم خود نصب کرده اید، می توانید یک برنامه جاوا را اجرا کنید اما نمی توانید آن را کامپایل کنید. JRE شامل JVM، پلاگین های مرورگر و اپلت ها پشتیبانی می شود. هنگامی که شما فقط نیاز به اجرای یک برنامه جاوا بر روی کامپیوتر خود دارید، فقط به JRE نیاز دارید.
اینها اصطلاحات اساسی جاوا هستند که مبتدیان در جاوا را گیج می کنند. برای فرهنگ لغت کامل جاوا به این لینک مراجعه کنید:
https://docs.oracle.com/javase/tutorial/information/glossary.html
کامپایلر (javac) کد منبع (فایل جاوا.) را به کد بایت (فایل کلاس .) تبدیل می کند. همانطور که در بالا ذکر شد، JVM بایت کد تولید شده توسط کامپایلر را اجرا می کند. این کد بایتی می تواند بر روی هر پلتفرمی مانند ویندوز، لینوکس، سیستم عامل مک و غیره اجرا شود. یعنی برنامه ای که روی ویندوز کامپایل شده است می تواند روی لینوکس اجرا شود و بالعکس. هر سیستم عامل JVM متفاوتی دارد، با این حال خروجی ای که پس از اجرای بایت کد تولید می کنند در همه سیستم عامل ها یکسان است. به همین دلیل است که ما جاوا را به عنوان زبان مستقل از پلتفرم می نامیم.
برنامه نویسی شی گرا روشی برای سازماندهی برنامه ها به عنوان مجموعه ای از اشیاء است که هر یک نمونه ای از یک کلاس را نشان می دهد.
4 مفهوم اصلی برنامه نویسی شی گرا عبارتند از:
قوی یعنی قابل اعتماد. زبان برنامه نویسی جاوا به گونه ای توسعه یافته است که تاکید زیادی بر بررسی زودهنگام خطاهای احتمالی دارد، به همین دلیل کامپایلر جاوا قادر به تشخیص خطاهایی است که در سایر زبان های برنامه نویسی به راحتی قابل تشخیص نیستند. ویژگی های اصلی جاوا که آن را قوی می کند جمع آوری ، کنترل استثنا و تخصیص حافظه است.
ما نشانگر نداریم و نمیتوانیم به آرایههای خارج از محدود دسترسی داشته باشیم (اگر سعی کنید این کار را انجام دهید ArrayIndexOutOfBoundsException دریافت میکنید) در جاوا. به همین دلیل است که چندین نقص امنیتی مانند خرابی یا بافر در جاوا غیرممکن است.
با استفاده از زبان برنامه نویسی جاوا می توانیم برنامه های کاربردی توزیع شده ایجاد کنیم. RMI (Remote Method Invocation) و EJB (Enterprise Java Beans) برای ایجاد برنامه های کاربردی توزیع شده در جاوا استفاده می شود. به عبارت ساده: برنامه های جاوا را می توان در بیش از یک سیستم که با اتصال به اینترنت به یکدیگر متصل هستند، توزیع کرد. اشیاء روی یک JVM (ماشین مجازی جاوا) می توانند رویه ها را روی یک JVM راه دور اجرا کنند.
جاوا از multithreading پشتیبانی می کند. Multithreading یک ویژگی جاوا است که امکان اجرای همزمان دو یا چند قسمت از یک برنامه را برای حداکثر استفاده از CPU فراهم می کند.
همانطور که در بالا توضیح داده شد، کد جاوا که روی یک ماشین نوشته می شود می تواند روی ماشین دیگری اجرا شود. کد بایت مستقل از پلتفرم را می توان برای اجرا به هر پلتفرمی که کد جاوا را قابل حمل می کند حمل کرد.
جاوا ( از اینجا دانلود کنید) یک زبان برنامه نویسی محبوب است که در سال 1995 ایجاد شد.متعلق به اوراکل است و بیش از 3 میلیارد دستگاه جاوا را اجرا می کنند.
و برای برنامه های موبایل (مخصوصا برنامه های اندروید) ،برنامه های دسکتاپ، برنامه های کاربردی وب ،وب سرورها و سرورهای کاربردی ،بازی ها ،اتصال به پایگاه داده استفاده می شود