یاد گرفتن چگونگی خالی کردن رَم ( RAM ) آیفون می تواند بسیار کاربردی باشد، چون به صورت معمول با گذشت زمان گوشی های آیفون کند تر می شوند. احتمالا برای شما هم پیش آمده است که هنگام جابجایی در بین نرم افزارها یا باز کردن یک نرم افزار جدید و یا استفاده از نرم افزارهای سنگین گوشی شما مثل یک تنبل عمل کند و کند باشد. حتی ممکن است در مدل های قدیمی گوشی به صورت کامل فریز شود که یکی از دلایلش می تواند قدیمی بودن سخت افزار در کنار مدرن بودن نرم افزارها و سیستم عامل آن باشد، اما چنین اتفاقاتی حتی در گوشی های جدید آیفون مثل مدل 13 Pro Max هم رخ داده است.
در بسیاری از موارد دلیل این فریز شدن یا کند شدن گوشی می تواند پر شدن حافظه دسترسی تصادفی ( RAM ) شما باشد. رم جاییست که اطلاعات کوتاه مدت را ذخیره می کند تا نرم افزارها را اجرا کند یا ببندد. کامپیوتر ها و تلفن های همراه که در واقع نوعی کامپیوتر های کوچک هستند مقدار مشخصی رم دارند و وقتی موارد زیادی اجرا شود، رم نمی تواند همه اطلاعات را پروسه کند و در نتیجه زمانی طول می کشد تا همه آنها ذخیره شوند.
در کامپیوتر معمولا خود سیستم عامل مدیریت رم را برعهده می گیرد و کارش را به خوبی انجام می دهد! سیستم عامل iOS یکی از بهترین سیستم عامل های در دسترس گوشی های همراه است، اما این سیستم عامل هم ممکن الخطا است و در برخی موارد همه چیز را به هر دلیلی به بهترین شکل مدیریت نمی کند که می تواند مشکل زا باشد. وقتی چنین اتفاقی در کامپیوتر رخ دهد شما می توانید نرم افزارهای پیش زمینه را بسته و این پروسه را تمام کنید تا حافظه رم خالی شود. اما در آیفون که نرم افزارهای پیش زمینه به صورت خودکار مسدود می شوند و از رم استفاده نمی کنند، طبیعتا نرم افزارهای در حال اجرا مشکل نیستند چون برای اجرا برروی دستگاه شما سازگار شده اند و طبیعتا نباید به تنهایی مشکلی ایجاد کنند. پس مشکل چیست و چه باید کرد؟
ابتدا اگر شما از یک آیفون بدون دکمه فیزیکی هوم استفاده می کنید، باید Assistive Touch را از تنظیمات فعال کنید. اما اگر گوشی شما چنین دکمه ای دارد نیازی به فعال کردن این راه نیست.
1. به Settings بروید و سپس گزینه Accessibility را فعال کنید. سپس گزینه Touch را انتخاب کنید و گزینه AssistiveTouch را انتخاب کنید. از بالای صفحه ای که باز می شود گزینه AssistiveTouch را فعال کنید.
حالا در صفحه یک دکمه کروی مشاهده می کنید. با زدن برروی این دایره می توانید چند گزینه مختلف را مشاهده کنید اما بخشی که ما با آن کار داریم بخش Home است که در نسخه های جدید به صورت فیزیکی وجود ندارد.
حالا باید وارد منوی خاموش کردن ( Shutdown ) شویم، اما نه آن منویی که معمولا از آن استفاده می کنیم!
2. گوشی خود را باز کنید. حالا به سرعت ابتدا دکمه بیشتر کردن صدا ( Volume Up ) را فشار دهید و سپس دکمه کم کردن صدا ( Volume Down ) را فشار دهید و در نهایت دکمه خاموش کردن را نگه دارید تا منویی باز شود. حالا در صفحه خاموش کردن با عیب یابی وارد می شویم که برای ریستارت کردن به اجبار، بازیابی، حالت های DFU یا آپدیت فریمور دستگاه و خالی کردن رم استفاده می شود. این منو با منوی خاموش کردن معمولی فرق دارد و در حالی که منوی خاموش کردن معمولی شامل یک اسلایدر SOS است، منوی دومی چنین اسلایدری ندارد و از این طریق می توانید متوجه شوید آیا منوی درست را انتخاب کرده اید یا خیر.
3. حال که در منوی خاموش کردن هستید، دکمه AssistiveTouch را فشار دهید و وقتی این منو باز شد، دکمه هوم را نگه دارید. اگر از یک دستگاه با دکمه هوم فیزیکی استفاده می کنید، صرفا همان دکمه فیزیکی را نگه دارید.
4. حالا با صفحه قفل یا لاک اسکرین روبرو می شوید که یعنی مراحل را به درستی انجام داده اید. رمز گوشی خود را وارد کنید تا رم شما خالی شود!
برای سنجیدن اینکه آیا واقعا رم شما خالی شده است یا خیر، دکمه فیزیکی هوم را نگه دارید یا نوار پایین صفحه را به وسط صفحه بکشید و نگه دارید تا لیست نرم افزارها باز شود. هر نرم افزاری که باز کرده اید موقع ضربه زدن به آن ریستارت می شود که یعنی حافظه سیستم شما ریستارت شده است.