آیا زعفران می تواند به علائم ADHD کمک کند؟

2024-02-05T12:35:00Z موضوع پزشکی ورزشی تغذیه زمان مطالعه 3 دقیقهدرجه کیفی A

آیا زعفران می تواند به علائم ADHD کمک کند؟

زعفران چیزی بیش از یک ادویه رژیمی است. قرن ها در طب سنتی استفاده می شود و تحقیقات نشان می دهد که ممکن است کاربردهای مدرنی برای درمان ADHD داشته باشد.

اختلال نقص توجه و بیش فعالی (ADHD) یکی از شایع ترین بیماری های عصبی رشدی است که در کودکان دیده می شود. این دارای علائم بیش فعالی، بی توجهی و تکانشگری است که می تواند بر روابط بین فردی و عملکرد روزانه تأثیر بگذارد.

بسیاری از افراد مبتلا به ADHD، از جمله بزرگسالان، از داروهایی سود می برند که به کاهش علائم و بهبود تمرکز کمک می کند.

تعداد فزاینده ای از تحقیقات نشان می دهد که برخی از این فواید ممکن است از طریق استفاده از ادویه طبیعی زعفران نیز امکان پذیر باشد.

آیا زعفران می تواند علائم ADHD را کاهش دهد؟

تا به امروز، هیچ مطالعه در مقیاس بزرگی وجود نداشته است که نشان دهد زعفران می تواند به طور موثر علائم ADHD را کاهش دهد.

البته این بدان معنا نیست که زعفران در ADHD بی تاثیر است. تعدادی از مطالعات کوچکتر نشان می دهد که زعفران به عنوان یک درمان انفرادی و به عنوان یک درمان مکمل برای افزایش مزایای داروهای معمولی ADHD مانند متیل فنیدیت، نویدبخش است.

متیل فنیدات که با نام‌های تجاری مانند ریتالین و کنسرتا شناخته می‌شود، یکی از رایج‌ترین داروهایی است که برای درمان ADHD تجویز می‌شود. این دارو به دسته ای از داروها به نام محرک های سیستم عصبی مرکزی تعلق دارد که با تنظیم مواد شیمیایی در مغز که تصور می شود زمینه ساز علائم ADHD هستند، کار می کنند.

در سال 2019، یک مطالعه آزمایشی مهم، زعفران را در مقابل متیل فنیدات مورد توجه جامعه ADHD قرار داد. محققان دریافتند که 20 تا 30 میلی گرم زعفران در روز به مدت 6 هفته با درمان با متیل فنیدیت برای علائم بی توجهی و بیش فعالی قابل مقایسه است.

از آن زمان، تحقیقات بیشتری در مورد حمایت از فواید زعفران برای ADHD ظاهر شده است.

یک مطالعه در سال 2022 نشان داد که زعفران برای کاهش علائم بیش فعالی نسبت به متیل فنیدیت مؤثرتر است، اگرچه متیل فنیدیت برای علائم بی توجهی مؤثرتر است.

هر دو روش درمانی تعداد ساعات خواب شرکت کنندگان را بهبود بخشیدند، که یک چالش رایج در ADHD است، اما فقط زعفران به خوابیدن کمک کرد.

هنگامی که زعفران و متیل فنیدات با هم در یک کارآزمایی بالینی در سال 2021 استفاده شدند، مشخص شد که این ترکیب موثرتر از استفاده از متیل فنیدیت به تنهایی است.

این یافته ها توسط یک کارآزمایی بالینی در سال 2022 تأیید شد که همچنین نشان داد زعفران و متیل فنیدات ترکیبی برتر هستند.

علی‌رغم این یافته‌های امیدوارکننده، تحقیقات گسترده‌تری در مورد زعفران برای ADHD مورد نیاز است. همه مطالعات فعلی شامل گروه‌های شرکت‌کننده کوچک کمتر از 100 نفر بودند.

زعفران برای ADHD چگونه کار می کند؟

مکانیسم‌های دقیق پشت این که چرا زعفران ممکن است در ADHD کار کند، مشخص نیست، اما ممکن است به انتقال‌دهنده‌های عصبی مرتبط با ADHD و ویژگی‌های محافظت عصبی ادویه مربوط شود.

گمان می‌رود که عدم تعادل در برخی از انتقال‌دهنده‌های عصبی نقش مهمی در ADHD ایفا می‌کند و پایه و اساس موثر بودن داروهای محرک را ایجاد می‌کند. یکی از راه‌هایی که زعفران می‌تواند به عنوان یک عامل درمانی عمل کند، تحریک مواد شیمیایی موجود در منبع مورد اعتماد مغز شما، مانند گلوتامات و دوپامین است، شبیه به متیل فنیدیت.

اینکه چگونه زعفران از عملکرد عصبی محافظت می کند نیز ممکن است در این امر موثر باشد.

یک بررسی از منبع معتبر 2022 توضیح می دهد که زعفران به طور مداوم اثرات محافظتی در برابر اختلالات عصبی دارد. بسیاری از این فواید ناشی از خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی ادویه است که به مبارزه با استرس اکسیداتیو و التهاب کمک می کند.

استرس اکسیداتیو حالتی از عدم تعادل در بدن شما است که در آن مولکول‌های بسیار واکنش‌پذیر به نام «رادیکال‌های آزاد» بیشتر از آنتی‌اکسیدان‌ها هستند، موادی که به تنظیم آنها کمک می‌کنند. استرس اکسیداتیو باعث آسیب در سطح سلولی می شود و می تواند به بسیاری از فرآیندهای بیماری کمک کند.

بر اساس بررسی منبع مورد اعتماد در سال 2018، استفاده از آنتی اکسیدان هایی مانند زعفران برای درمان ADHD می تواند از آسیب به نورون هایی که ممکن است در اختلالات رشد عصبی دخیل باشد، محافظت کند.

مطالب مشابه

برنامه ریزی حرکتی (Motor Planing) چیست؟
برنامه ریزی حرکتی (Motor Planing) چیست؟
Alternate Text Nazila77
موضوع پزشکی ورزشی تغذیه|زمان مطالعه 6 دقیقه
اطلاعات جامع پرکاری تیروئید
اطلاعات جامع پرکاری تیروئید
Alternate Text Nazila77
موضوع پزشکی ورزشی تغذیه|زمان مطالعه 15 دقیقه
روان درمانی اختلال کمبود توجه و بیش فعالی (ADHD)
روان درمانی اختلال کمبود توجه و بیش فعالی (ADHD)
Alternate Text Nazila77
موضوع پزشکی ورزشی تغذیه|زمان مطالعه 3 دقیقه
درمان دارویی اختلال کمبود توجه و بیش فعالی (ADHD)
درمان دارویی اختلال کمبود توجه و بیش فعالی (ADHD)
Alternate Text Nazila77
موضوع پزشکی ورزشی تغذیه|زمان مطالعه 4 دقیقه