جاذبه های توریستی برتر در استانبول(بخش دوم)

2023-06-07T10:14:00Z موضوع گردشگری سفر مهاجرت زمان مطالعه 4 دقیقهدرجه کیفی A

جاذبه های توریستی برتر در استانبول(بخش دوم)

مستعمره بیزانس که در حدود 1000 سال قبل از میلاد تأسیس شد، به پایتخت بزرگ امپراتوری بیزانس یعنی قسطنطنیه تبدیل شد و پس از فتح شهر توسط عثمانی ها، جایگاه باشکوه خود را به عنوان قلب امپراتوری خود حفظ کرد.

این شهر (به طور رسمی پس از تأسیس جمهوری ترکیه به استانبول تغییر نام داد) به طور آزادانه با بقایای باشکوه تاریخ طولانی و درخشان خود پراکنده است و جاذبه های گردشگری اینجا حتی خسته ترین بازدیدکنندگان از آثار تاریخی را نیز تحت تأثیر قرار می دهد.

علاوه بر چهار مکان بزرگ (مسجد ایاصوفیه، کاخ توپکاپی، مسجد آبی و بازار بزرگ)، زمان کافی برای گشت و گذار در سایر مناظر باقی می گذارد.

اگرچه بسیاری از محبوب‌ترین و بهترین مکان‌ها برای بازدید در یا نزدیک منطقه قدیمی سلطان احمد واقع شده‌اند، اما مجموعه‌ای خیره‌کننده از کارهای دیگر برای انجام دادن در نقاط دورتر شهر وجود دارد.

با فهرست برترین جاذبه ها و کارهایی که در استانبول باید انجام دهید، سفر خود را برنامه ریزی کنید و برای اطلاعات بیشتر ادامه این لیست را در بخش اول مطالعه نمایید.

 

معماری مسجد سلیمانیه

 

مسجد سلیمانیه که در بالای تپه بالای منطقه سلطان احمد قرار دارد، یکی از شناخته شده ترین بناهای استانبول است.

این بنا برای سلطان سلیمان اول (معمولاً به نام سلیمان باشکوه شناخته می شود؛ سلطنت 1520-1566) توسط معمار مشهور عثمانی، سینان، که مسئول بسیاری از بناهای تاریخی دوره عثمانی در ترکیه از جمله مسجد سلیمیه در ادرنه است، ساخته شده است.

فضای داخلی مسجد سلیمانیه، که توسط گنبد سر به فلک کشیده 53 متری آن غالب شده است، به دلیل تناسبات هماهنگ و وحدت طراحی آن قابل توجه است.

خارج از محوطه باغ آرام، یک گورستان جالب مربوط به دوران عثمانی قرار دارد، که همچنین محل استقرار قبرهای سلطان سلیمان و همسرش Haseki Hürrem Sultan (که اغلب در خارج از ترکیه به نام Roxelana شناخته می شود) است.

 

کاخ دولما باغچه

 

کاخ مجلل و پرآذین دولما باغچه تأثیر آشکار دکوراسیون و معماری اروپایی را بر امپراتوری عثمانی در قرن نوزدهم نشان می دهد.این کاخ که توسط سلطان عبدالمجید اول در سال 1854 ساخته شد، جایگزین کاخ توپکاپی به عنوان اقامتگاه اصلی سلاطین شد.

کاخ دولما باغچه همچنین در سالهای تأسیس جمهوری ترکیه به عنوان یک اقامتگاه رسمی مورد استفاده قرار می گرفت و آتاتورک (بنیانگذار ترکیه مدرن) در سال 1938 در اینجا درگذشت.

باغ‌های رسمی با فواره‌ها، حوض‌های زینتی، و تخت‌های گل‌های شکوفه‌دار پر شده‌اند.

فضای داخلی، عناصر روکوکو، باروک، نئوکلاسیک و عثمانی را با لوسترهای کریستالی ماموت، استفاده آزادانه از طلا، مبلمان به سبک فرانسوی، و سقف‌های نقاشی‌شده ترکیب می‌کند تا سبکی خیره‌کننده از رنسانس ترکی با شکوه ایجاد کند.

 

کلیسای چورا (کاریه کامی)

 

Chora در زبان یونانی به معنای "کشور" است و این کلیسای زیبا (که در اصل کلیسای سنت نجات دهنده چورا نامیده می شد) درست خارج از دیوارهای شهر قدیمی قسطنطنیه قرار داشت.

اولین کلیسای Chora احتمالاً در قرن پنجم در اینجا ساخته شده است، اما آنچه اکنون می بینید ششمین بازسازی ساختمان است زیرا در قرن نهم به طور کامل ویران شد و از قرن یازدهم تا چهاردهم چندین تغییر چهره را پشت سر گذاشت.

این کلیسا پس از فتح قسطنطنیه توسط عثمانی ها به مسجد تبدیل شد و در سال 1945 به موزه تبدیل شد. در سال 2020 مجدداً به یک مسجد فعال تبدیل شد.

این بنای تاریخی به درستی به دلیل موزاییک های پر جنب و جوش افسانه ای قرن چهاردهمی خود که تقریباً دست نخورده در دو گلدسته و به صورت تکه تکه در شبستان حفظ شده است و نقاشی های دیواری در امتداد دیوارها و گنبدها شهرت جهانی دارد.

این نمونه های باورنکردنی از هنر بیزانس طیف گسترده ای از موضوعات، از شجره نامه مسیح تا داستان های عهد جدید را در بر می گیرد.

 

موزه هنرهای ترکی و اسلامی

 

موزه هنرهای ترکی و اسلامی که در کاخ ابراهیم پاشا، وزیر اعظم سلطان سلیمان باشکوه، قرار دارد، برای هر علاقه‌مند به هنر عثمانی و اسلامی، جاذبه‌ای است که باید حتما از آن دیدن کرد.

مجموعه فرش های نمایش داده شده در اینجا بسیار گسترده است و توسط کارشناسان نساجی به عنوان بهترین های جهان معرفی شده است.همچنین نمایشگاه های نفیس سرامیک، خوشنویسی، و کنده کاری روی چوب از قرن نهم میلاد تا قرن نوزدهم وجود دارد.

 

ایاصوفیه کوچک

 

قبل از اینکه امپراتور ژوستینیان ایاصوفیه (Aya Sofya) را بسازد، باید آزمایش می کرد که آیا ساختمان از نظر ساختاری کار می کند یا خیر، بنابراین ابتدا این نسخه مینیاتوری را ساخت.

نام اصلی آن کلیسای سرگیوس و باکوس بود، اما مشابهت های معماری آشکار با ایا صوفیه باعث شد تا نام مستعار دیرینه آن به عنوان رسمی ساختمان تبدیل شود.

در دوران عثمانی، این کلیسا به مسجد تبدیل شد و امروزه نیز به عنوان یک مسجد فعال عمل می کند.اگرچه نسبت‌های آن به بزرگی سایر ساختمان‌ها در استانبول نیست، این ساختمان به زیبایی بازسازی شده است و ارزش بازدید را دارد.

پیاده‌روی در اینجا، پایین کوچه‌های باریک مملو از ساختمان‌های بلند دوره عثمانی - برخی از آنها به‌طور مجلل بازسازی شده‌اند و برخی دیگر در حال خراب شدن هستند - استراحتی آرام از سلطان احمد مرکزی.

وقت بگذارید و یک لیوان چای در باغ آرام لیتل آیا صوفیه بنوشید تا شما را برای بازدید بیشتر از مناظر تشویق کند.

 

کاشی کاری مسجد رستم پاشا

 

مسجد رستم پاشا که احتمالاً زیباترین مسجد استانبول است، میزبان خیره‌کننده‌ترین تابلوهای کاشی ایزنیک در شهر است. مطمئناً مسجد آبی (مسجد سلطان احمد) ممکن است شکوه و عظمت داشته باشد، اما اینجاست – که هم دیوارهای حیاط بیرونی و هم فضای داخلی مسجد را می‌پوشاند – که بهترین نمونه‌های این کاشی‌های بسیار زیبا و پیچیده با رنگ‌های آبی و قرمز را خواهید یافت.

پیدا کردن مسجد به سرگرمی می‌افزاید، زیرا در مسیری باریک و پر از غرفه‌های بازار و همیشه مملو از زندگی، در نزدیکی بازار ادویه جات حرکت می‌کند.

مطالب مشابه

جاذبه های توریستی برتر در استانبول(بخش اول)
جاذبه های توریستی برتر در استانبول(بخش اول)
Alternate Text Nazila77
موضوع گردشگری سفر مهاجرت|زمان مطالعه 5 دقیقه
جاذبه های گردشگری برتر در دبی(بخش دوم)
جاذبه های گردشگری برتر در دبی(بخش دوم)
Alternate Text Nazila77
موضوع گردشگری سفر مهاجرت|زمان مطالعه 4 دقیقه
جاذبه های گردشگری برتر در دبی(بخش اول)
جاذبه های گردشگری برتر در دبی(بخش اول)
Alternate Text Nazila77
موضوع گردشگری سفر مهاجرت|زمان مطالعه 4 دقیقه
بهترین مکان های دیدنی در هند(بخش دوم)
بهترین مکان های دیدنی در هند(بخش دوم)
Alternate Text Nazila77
موضوع گردشگری سفر مهاجرت|زمان مطالعه 5 دقیقه