با افزایش علاقه عمومی به سرمایه گذاری در ارزهای دیجیتال، کلاهبرداری های ارز دیجیتال نیز افزایش یافته است.
چگونه کلاهبرداری های رایج ارزهای دیجیتال را تشخیص دهیم؟
راه های کلیدی برای جلوگیری از تقلب رمز ارز شما چیست؟
امن ترین کیف پول های رمزنگاری برای ذخیره ثروت شما کدام است؟
درست مانند هر سرمایه گذاری رایج دیگری، همیشه دزدانی هستند که به دنبال سود بردن از عدم تخصص سرمایه گذاران هستند.
ارزهای دیجیتال – به ویژه بیت کوین – ارزهای داغی هستند. آنها بازدهی رویای را ایجاد کرده اند. این به طور طبیعی کلاهبرداران را جذب می کند زیرا ارز دیجیتال یک ایده پیچیده است.
رمزارز از نظر ریاضی کاملاً ایمن است. تراکنشهای مربوط به ارزهای دیجیتال در بلوکهایی ذخیره میشوند که به صورت زنجیرهای به هم مرتبط هستند. هنگامی که یک بلوک به انتهای زنجیره اضافه شد، نمی توان آن را حذف یا لغو کرد.
همه رایانههایی که شبکه را ایمن میکنند، یک نسخه طلایی از کل تراکنشها را به اشتراک میگذارند. آنها برای ایمن و به روز نگه داشتن آنها در یک شبکه بلاک چین، مانند بیت کوین یا اتر، پاداش دریافت می کنند.
اما کریپتو به طور گسترده به عنوان یک روش پرداخت برای کلاهبرداری، تخلفات و باج گیری استفاده می شود. زیرا این تراکنش های مالی در هیچ بانکی ثبت نمی شوند.
بدنام ترین مثال، هک باج افزار NHS در سال 2017 است. این امر منجر به از کار افتادن خدمات بهداشتی فوری بریتانیا به عنوان بخشی از یک حمله سایبری جهانی شد.
همیشه قبل از انجام هر گونه تراکنش مالی تحقیق خود را انجام دهید.
هدف این نوع کلاهبرداری این است که قربانی احتمالی را وادار به کلیک بر روی یک پیوند مبهم کند. بازدید از آن وبسایت (پیوند) مشکوک به سارقان اجازه میدهد تا بدافزارها یا سایر برنامه های مخرب رایانهای را در موبایل یا رایانه شخصی هدف خود نصب کنند تا دادههای آنها را جمعآوری کنند یا اطلاعات شخصی دیگر را به سرقت ببرند. این یک کلاهبرداری با فناوری پایین، اما موثر است. بنابراین روی هر لینکی کلیک نکنید و وارد هر سایتی نشوید.
وقتی پول در میان باشد، اغلب میخواهیم کار را به کسی که بیشتر از ما میداند بسپاریم و اینجاست که کلاهبرداری پشتیبانی فنی ارزهای دیجیتال وارد می شود.
FBI در سال 2018 نسبت به کلاهبردارانی که خود را به عنوان کارکنان پشتیبانی صرافی ارزهای دیجیتال معرفی و اعتماد قربانیان را جلب می کنند و سپس آنها را به سرمایه گذاری در ارزهای دیجیتال خود تشویق می کنند، هشدار داد.
هدف یک کلاهبردار در این مورد دریافت رمز عبوری است که کیف پول دیجیتال شما را باز می کند. این به آنها اجازه میدهد تا به کیف پول شما دسترسی پیدا کنند و رمزارز شما را به کیف پول خودشان منتقل کنند. به هر کسی اعتماد نکنید و رمز عبور کیف پول خود را تحت هیچ شرایطی در اختیار هیچ کس نگذارید.
امن ترین کیف پول رمزنگاری موضوعی قابل بحث است. کیف پول های نرم افزاری مانند MetaMask بسیار محبوب هستند، این کیف پول دارای پنج میلیون کاربر فعال ماهانه است. همیشه به اینترنت متصل است و معمولاً به عنوان افزونه مرورگر برای Google Chrome یا Mozilla Firefox یا به عنوان یک برنامه تلفن همراه ارائه می شود.
همه ما دوست داریم چیزی را رایگان بدست آوریم و این همان چیزی است که هدایا را به یکی از موفقترین روشهای سرقت در کلاهبرداریهای ارزهای دیجیتال تبدیل میکند.
در یک ترفند رایج، به قربانیان گفته می شود که اگر رمز ارز خود را برای افراد مشهور بفرستند - البته جعلی - دو برابر می شوند. کمیسیون تجارت فدرال ایالات متحده در ماه مه 2021 به رویترز گفت که 2 میلیون دلار (1.45 میلیون پوند) تنها در عرض شش ماه به تقلید کنندگان ایلان ماسک ارسال شده است.
در تلگرام و توییتر کلاهبرداران وعده رمزارز رایگان را در قالب "ایردراپ" می دهند و برای دریافت شما را مجبور به تبلیغ و بازاریابی می کنند. در اصل، سکه های رایگان ارسال شده به کیف پول ارزهای دیجیتال شما. اغلب ایردراپ ها اسکم و کلاهبرداری هستند. هرگز برای آن ها هزینه نکنید و اطلاعات خودتان را در اختیار هیچ کس قرار ندهید، زیرا در بهترین حالت شما وقت و انرژی خود را هدر می دهید. گاهی قربانیان مجبور می شوند اطلاعات شخصی حساس را فاش کنند.
دانشآموزان و جویندگان کار را میتوان به کلاهبرداریهای استخدامی سوق داد. برای انجام وظایف به آنها بیت کوین پیشنهاد می شود. مجرمان همچنین ممکن است به عنوان استخدامکننده ظاهر شوند و رسانههای اجتماعی مملو از شکایت از دزدانی است که طمع افراد را برمی انگیزانند.
کلاهبرداری های فیشینگ رمزنگاری تقریباً مشابه ایمیل های جعلی یا پیامک از یک شماره ناشناس هستند.
گزارشهایی مبنی بر به دست آوردن ثروتهای بزرگ از طریق ارزهای دیجیتال، طبیعتاً سرمایهگذاران را جذب میکند.
اما فرصتطلبانی وجود دارند که آماده هستند تا رمزنگاری شما را با انجام یک کلاهبرداری کلاسیک Ponzi بدزدند.
کلاهبرداری Ponzi جایی است که به جای سرمایهگذاری در داراییها برای ایجاد بازده، از پول سرمایهگذاران جدید برای پرداخت به سرمایهگذاران قبلی که تصور میکنند بازدهی بزرگ است استفاده میشود.
تعداد کمی از رمزارزها سابقه هک شدن موفقیت آمیز را نداشته اند و تنها تعداد انگشت شماری از رمزارزها وجود دارند که این معیارها را برای بیش از پنج سال برآورده می کنند: بیت کوین، اتر و لایت کوین.
به گفته ارائه دهنده داده های بازار Coinmarketcap، امروزه بیش از 11000 ارز دیجیتال موجود است. بنابراین توجه به اینکه کدام پروژهها مانند بیتکوین و اتر مشروع هستند و کدام یک میتوانند کلاهبردار باشند، یک کار وقت گیر است.
تازه واردها باید مراقب پروژه هایی که ناگهان از جایی ظاهر می شوند و برای مدت کوتاهی بازاریابی سنگین می کنند، باشند. آنها می توانند به همان سرعت ناپدید شوند.
منبع: https://www.thetimes.co.uk/money-mentor/article/cryptocurrency-scams/