سرمایه گذاران می توانند از چندین استراتژی مختلف برای ایجاد و تنوع بخشیدن به سرمایه خود برای اطمینان از موفقیت مالی استفاده کنند. با این حال، یکی از روندهای نوظهور که طرز فکر کسب و کارها و سرمایه گذاران را در مورد سرمایه گذاری تغییر می دهد، مفهومی است که به عنوان سرمایه گذاری پایدار شناخته می شود.
سرمایهگذاری پایدار نه تنها با کمک به تغییرات اجتماعی مثبت به شکلدهی جهان کمک میکند، بلکه ثابت شده است که هم افراد و هم کسبوکارها میتوانند با تلاش برای پایدارتر کردن سرمایهگذاریها و شرکتهای خود از نظر مالی سود ببرند.
در زیر، خواهید آموخت که سرمایهگذاری پایدار چیست، چه معنایی برای شرکتها و سرمایهگذاران دارد.
سرمایهگذاری پایدار که سرمایهگذاری مسئولیتپذیر اجتماعی یا سرمایهگذاری ESG نیز نامیده میشود، ابزاری برای سرمایهگذاری است که در آن سرمایهگذار به شدت عوامل محیطی، اجتماعی و حاکمیت شرکتی (ESG) را قبل از کمک مالی و منابع به یک شرکت یا سرمایهگذاری خاص در نظر میگیرد. هدف این است که در صورت امکان، از سرمایه گذاری برای ارتقاء تأثیر اجتماعی مثبت، مسئولیت شرکتی و بازده مالی بلندمدت استفاده شود.
سرمایهگذاری پایدار تضمین میکند که شرکتها صرفاً بر اساس منافع مالی کوتاهمدت قضاوت نمیشوند، بلکه براساس تصویری وسیعتر از اینکه چه چیزی و چگونه به جامعه در کل کمک میکنند، مورد قضاوت قرار میگیرند.
سرمایه گذاری پایدار به طور فزاینده ای محبوب شده است، به ویژه به دلیل تقاضای هزاران سرمایه گذارو تأثیر سرمایه گذارانی که ترجیح می دهند در شرکت هایی با ارزش های ذاتی سرمایه گذاری کنند که باعث تغییرات مثبت می شود.
سرمایهگذاری پایدار شرکتها را تشویق میکند تا از اصول پایدار پیروی کنند، که میتواند منافع اجتماعی و مالی بلندمدت را به همراه داشته باشد. این مفهوم به خوبی در ایده سه گانه تجسم یافته است.
مهم است که با روش های سرمایه گذاری پایدار آشنا شوید، بنابراین می توانید بر اساس ارزش ها و روند سرمایه گذاری خود تعیین کنید که کجا و چرا می خواهید سرمایه گذاری کنید.
سرمایه گذاری پایدار لزوماً به این معنا نیست که باید بازده مالی را از دست بدهید. در حالی که تضمین بازده غیرممکن است، وجوه و سرمایهگذاریهای ESG میتوانند به همان خوبی یا بهتر از وجوه غیر ESG عمل کنند. در سال 2020، 14 مورد از 17 صندوق قابل معامله در بورس (ETF) متمرکز بر ESG از ژانویه تا مه بهتر از S&P 500 بودند. در همین حال، طبق گفته مورنینگ استار، 23 صندوق جدید ESG در سال گذشته راه اندازی شد، که سرمایه گذاران را با انتخاب های پایدارتر و به طور غیرمستقیم ترغیب شرکت ها به ارزیابی مجدد نمرات ESG خود به منظور گنجاندن آنها کرد.
برای سرمایه گذاری پایدار می توان چندین استراتژی را دنبال کرد.
شما ممکن است به طور خاص از سرمایه گذاری در شرکت ها یا صنایعی که می دانید با ارزش های اخلاقی شما در تضاد است یا دلایلی که عمیقاً به آنها اهمیت می دهید اجتناب کنید. برای مثال، افرادی که به شدت به گرمایش جهانی اهمیت می دهند ممکن است در شرکت های نفت و گاز سرمایه گذاری نکنند، در حالی که کسانی که به سلامت اهمیت می دهند ممکن است در شرکت های دخانیات سرمایه گذاری نکنند.
از طرف دیگر، می توانید فعالانه به دنبال شرکت ها و صنایعی باشید که با ارزش های شما همسو هستند. افرادی که نگران گرمایش جهانی هستند ممکن است در عوض سرمایه گذاری در بخش انرژی پاک را انتخاب کنند.
در حالی که سرمایهگذاران فردی ممکن است یک تحلیل اولیه از شرکتها را انجام دهند، تحلیلگران حرفهای یا مدیران صندوقها اغلب سهام، صندوقهای قابل معامله در بورس (ETF) و صندوقهای متقابل را با امتیازات ESG خود رتبهبندی میکنند. این عدد یک تصویر فوری سریع ارائه می دهد تا ببینید سرمایه گذاری بالقوه در مورد مسائل پایداری کجاست.
تأثیر پایداری سرمایه گذاری با استفاده از عوامل محیطی، اجتماعی و حاکمیتی (ESG) ارزیابی می شود. در اینجا خلاصه ای از آنچه که نمره ESG معمولاً شامل موارد زیر است آورده شده است:
این دسته تأثیر یک شرکت بر محیطزیست را در نظر میگیرد، مانند ردپای کربن، ضایعات، استفاده از آب و حفظ آن، و فناوری پاکی که استفاده میکند و در زنجیره تأمین خود ایجاد میکند.
این دسته به تأثیر اجتماعی یک شرکت یا صندوق سهام در جامعه و چگونگی حمایت از خیر اجتماعی و تغییر در جامعه گسترده تر اشاره دارد. تحلیلگران به دقت به دخالت و مواضع یک شرکت در مورد مسائل اجتماعی مانند حقوق بشر، تنوع نژادی در برنامه های استخدام ، سلامت و ایمنی کارکنان و اعضای هیئت مدیره و مشارکت جامعه نگاه می کنند.
حاکمیت به نحوه مدیریت یا «حکومت» یک ETF یا شرکت برای ایجاد تغییرات مثبت می پردازد. شامل بررسی کیفیت مدیریت و هیئت مدیره، پاداش و تنوع اجرایی، حقوق سهامداران، شفافیت و افشای کلی، مبارزه با فساد، و حتی مشارکت های سیاسی شرکت ها است.
اگر به دنبال انجام برخی سرمایه گذاری های مبتنی بر ESG هستید، ابتدا باید کمی تحقیق کنید.
برای شروع، بسیاری از تحلیلگران و سازمانها فهرستهای «بهترینها» را سالانه برای سهام با رتبه برتر ESG منتشر میکنند که میتواند به شما در شناسایی سرمایهگذاریهای بالقوه متناسب با استراتژی شما کمک کند.
اگر رویکرد سرمایهگذاری هدایتشدهتر و کمی کمتر DIY را ترجیح میدهید، به مشاورانی نگاه کنید که سبد سرمایهگذاری پایدار را ارائه میدهند. فقط توجه داشته باشید که دستورالعمل های ESG می تواند بین مشاوران متفاوت باشد و ممکن است هزینه هایی در رابطه با سرمایه گذاری خودکار وجود داشته باشد.
یک استراتژی جایگزین این است که با یک مشاور مالی ESG کار کنید، که می تواند کل سبد مالی و اهداف شخصی شما را در حساب های سرمایه گذاری شما در نظر بگیرد و بگنجاند. اگرچه کمی گران تر است، اما ممکن است از داشتن استراتژی های سرمایه گذاری مناسب و مدیریت حرفه ای سرمایه گذاری های خود بهره مند شوید.
هرچه سرمایهگذاران بیشتر با این که چگونه سرمایهگذاری آنها میتواند دلایلی را که به آنها اهمیت میدهند، بهبود بخشد یا ممانعت کند، هماهنگ میشوند، سرمایهگذاری پایدار احتمالاً محبوبیت بیشتری پیدا میکند. به همین ترتیب، سازمان هایی که به دنبال جذب سرمایه گذاری و روابط عمومی مثبت هستند، تحت فشار قرار خواهند گرفت تا نمرات ESG خود را بهبود بخشند.