چغندر، یک گیاه قرمز رنگ است که به دلیل ارزش غذایی بالایی که برای بدن افراد دارد، یک غذای فوق العاده محسوب میشود.
در پاییز غذاهای فصلی مهمی مانند کدو، شاه بلوط یا کیوی پیدا میکنیم. همه آنها دارای خواصی هستند که برای سلامتی افراد ایده آل هستند. با این حال، ما نمیتوانیم یک غذای فوق العاده مانند چغندر را فراموش کنیم.
در حال حاضر با توجه به فرآیندهای تولید، امکان مصرف و خرید چغندر در تمام فصول سال وجود دارد. با این حال منظور ما مصرف همیشگی آن نیست.
از این نظر، چغندر یک سبزی فصل پاییز است. بنابراین مصرف آن در ماههای مهر و آبان توصیه میشود، زیرا احتمالاً طعم و ارزش غذایی بالایی دارد.
چغندر، گیاهی به رنگ قرمز و با طعمی خاص است که نام علمی آن «بتا ولگاریس» است. این ابر غذا به دلیل طعم و مزه خاص خود، تطبیق پذیری زیادی در دنیای آشپزی دارد.
اما اگر یک دلیل وجود دارد که چرا چغندر به عنوان یک غذای فوق العاده شناخته میشود که باید به طور منظم در رژیم غذایی گنجانده شود، به دلیل ارزش غذایی بالای آن است.
به طور خاص، چغندر منبع ویتامین C، پتاسیم و اسید فولیک است. همچنین سرشار از فسفر است و کالری کمی برای بدن ایجاد میکند. علاوه بر این، ما باید فواید آن را در ویتامین B1، ویتامین B2، ویتامین B3، ویتامین B6 و مواد معدنی مانند آهن و ید برجسته کنیم.
به گفته متخصصان تغذیه، تمام مواد مغذی موجود در چغندر وقتی به شکل آب میوه مصرف شود، به ویژه آهن بهتر جذب میشود.
به عنوان یک ابر غذا، مفید است.
همه این خواص خوب چغندر یک سری فواید برای اندامها ایجاد میکند. به عنوان مثال، یک سبزی ایده آل برای سلامت قلب است که به دلیل نسبت خوب آنتی اکسیدانهای موجود در آن است و سلامت قلب و عروق را تحریک میکند، به پاکسازی خون و بهبود عملکرد رگهای خونی کمک میکند.
از سوی دیگر، این ابر غذا اثرات مثبتی نیز برای بهبود حافظه ایجاد میکند. مطالعات علمی مختلف توانستهاند خواص آب چغندر را برای تقویت جریان خون مغزی و تحریک ناحیهای از مغز که مسئول حافظه یا فرآیندهای شناختی است تأیید کنند.
علاوه بر این، یکی از غذاهایی است که به بهبود سیستم دفاعی و تقویت عملکرد سیستم ایمنی بدن کمک میکند که به دلیل مقدار بالای مواد مغذی ضروری برای عملکرد مناسب سیستم ایمنی مانند ویتامین A، ویتامین C یا اسید فولیک است.
نباید فراموش کنیم که چغندر همچنین یک ابر غذا برای تامین انرژی اندامها است و ترکیبات غنی از ویتامینها، مواد معدنی، فیبر و کربوهیدراتها برای تامین انرژی مورد نیاز در طول روز برای توسعه فعالیتهای روزانه ایده آل است.
یکی دیگر از جنبه های کلیدی چغندر این است که چاق کننده نیست. به عبارت دیگر، این سبزی است که باید در رژیمهای غذایی با هدف کاهش وزن گنجانده شود. غذایی سالم، سبک و سیر کننده است. به طور خاص، در هر 100 گرم غذا، 43 کیلو کالری و 1.6 پروتئین فراهم میکند.
به طور خلاصه، مصرف منظم چغندر هیچ خطری برای سلامتی ندارد، مگر برای افرادی که سنگهای اگزالاتی در کلیه دارند، زیرا این ماده غذایی سرشار از اسید اگزالیک است.