بهترین ویژگی های مخفی Google Docs که از وجود آنها با خبر نیستید!

2022-04-23T14:10:00Z موضوع علم دانش تکنولوژی زمان مطالعه 4 دقیقهدرجه کیفی A

بهترین ویژگی های مخفی Google Docs که از وجود آنها با خبر نیستید!

در دهه اخیر بود که وبسایت Google Docs به اوج کار خود رسید و محبوبیت زیادی پیدا کرد و اکنون علاوه بر دسترسی به آنها از طریق وبسایت، نرم افزارهای اندروید و iOS آن هم به چشم می خورد. اگر شما هم یکی از کاربران آن هستید، احتمالا با روند کار کلی آن آشنایی دارید و می توانید اسنادی بسازید، آنها را با دوستان، خانواده و همکاران خود به اشتراک بگذارید و برروی اسناد دیگران اصلاحیه ای انجام دهید یا برروی آن کامنت بگذارید. اما گوگل داکس ویژگی های مخفی ای دارد که می توانند برای شما کاربردی باشد و تنها باید راه فعال کردن آنها را یاد بگیرید.

1. تعداد کلمات سند خود را ببینید

یک کلمه شمار برای هر نرم افزار نوشتن یک باید است و معمولا به صورت پیش فرض فعال شده است. اما چون گوگل داکس یک نرم افزار مبتنی بر به اشتراک گذاری و همکاری با دیگران است، تا زمانی که خود شما نخواهید این قابلیت را فعال نخواهد کرد. این قابلیت به صورت پیش فرض قابل فعال کردن نیست و برای هر سند به صورت مجزا باید فعال شود. برای فعال سازی به آدرس Tools > Word Count رفته و سپس گزینه Display word count while typing را فعال کنید.

2. فرمت بندی های عجیب را حذف کنید

برخی مواقع وقتی از وبسایتی متنی را کپی می کنید، فرمت آن به شکلی بهم ریخته و عجیب نمایش داده می شود. با استفاده از میانبر Control + Shift + V یا راست کلیک کردن و انتخاب Paste without Formatting می توانید بدون بهم ریختن فرمت متن آن را کپی و پیست کنید. اگر هم قبلا متن را کپی کرده اید و حال می خواهید فرمت آن را درست کنید از میانبر Control + \ یا استفاده از گزینه Clear formatting با راست کلیک کردن آن را مرتب کنید.

3. با استفاده از حرف زدن تایپ کنید

متنی طولانی دارید و حوصله تایپ کردن آن را ندارید؟ گوگل یک قابلیت تبدیل گفتار به متن دارد که حتی از علامت های نگارشی نظیر نقطه هم پشتیبانی می کند. به آدرس Tools > Voice Typing بروید و اجازه دسترسی به میکروفون دستگاه خود را بدهید. برروی آیکون میکروفون کلیک کرده و صحبت کنید. توجه داشته باشید این قابلیت تنها برای مرورگر گوگل کروم قابل استفاده است.

4. فونت های بیشتری اضافه کنید

یکی از مشکلات گوگل داکس این است که اسناد همه افراد به یک شکل نمایش داده می شود. یکی از راه های تغییر سند با دیگر افراد استفاده از فونت های متفاوت است. برروی Font کلیک کرده و گزینه Add Fonts را انتخاب کنید و از اینجا لیستی از فونت های جدید به چشم می خورد. فونت مورد نظر را انتخاب کرده و برروی گزینه OK کلیک کنید. حال این فونت ها در بخش Font به نمایش در خواهند آمد.

5. یک طرح کلی برای مطلب خود آماده کنید

گوگل داکس از قابلیت شمای کلی ( Outline ) پشتیبانی می کند و نیاز به یک نرم افزار سوم شخص نیست. تنها باید از سرتیترها یا تیترها استفاده کنید. از منوی View، گزینه Show document outline را فعال کنید. حالا یک شمای کلی از مطلب خود در سمت چپ تصویر مشاهده خواهید کرد.

6. از بوکمارک استفاده کنید تا سندهای طولانی را مرتب کنید

اگر می خواهید در یک سند طولانی گم نشوید، می توانید از بوکمارک ها استفاده کنید. بخشی از مطلب را انتخاب کرده و به آدرس Insert > Bookmark بروید تا یک بوکمارک به مطلب اضافه شود. می توانید به متن کلیک کرده و سریعا لینک آن بخش از مطلب را کپی کنید تا اشتراک گذاری آن آسان تر شود.

7. به صورت آفلاین اسناد خود را ادیت کنید

اگر قصد دارید در جایی که به اینترنت دسترسی ندارید سند خود را ادیت کنید، یا وقتی می ترسید میانه کار حجم شما تمام شود، گوگل برای شما راه حلی در نظر گرفته است. برای این کار کافیست افزونه Google Docs Offline Chrome را به گوگل کروم خود اضافه کنید تا گوگل داکس به صورت آفلاین اما با تمامی امکانات قابل استفاده باشد. پس از نصب این افزونه از بخش Extensions، به صفحه اول گوگل داکس بروید، برروی گزینه Menu که به شکل سه خط است کلیک کنید، به بخش Settings رفته و قابلیت Offline Mode را فعال کنید تا بدین شکل تغییرات شما در اسناد به صورت آفلاین هم ذخیره شوند.

8. به صورت مستقیم عکس به مطلب اضافه کنید

با اینکه گوگل داکس عمدتا برای فایل های نوشتاری استفاده می شود، اما در کار با عکس ها هم خوب است و برخلاف Word نیازی به نگرانی برای جابجا کردن یک عکس و بهم ریختن کل مطلب نیست! می توانید عکس ها از یک وبسایت یا دستگاه خود به آن اضافه کنید و بعد از اضافه کردن، با استفاده از مربع های آبی اندازه آن را تغییر دهید. همچنین یک منو به شما اجازه می دهد اندازه و جای گیری آن در مطلب را هم درست کنید. برروی گزینه Menu کلیک کرده و از اینجا گزینه All image options را فعال کنید تا همه تنظیمات مرتبط با عکس نمایش داده شوند.

مطالب مشابه

چگونه سلامت هارد خود را چک کنیم؟
چگونه سلامت هارد خود را چک کنیم؟
Alternate Text Mamdosein
موضوع علم دانش تکنولوژی|زمان مطالعه 4 دقیقه
چگونه یک ایمیل از Microsoft Outlook را به عنوان فایل PDF ذخیره کنیم؟
چگونه یک ایمیل از Microsoft Outlook را به عنوان فایل PDF ذخیره کنیم؟
Alternate Text Mamdosein
موضوع علم دانش تکنولوژی|زمان مطالعه 3 دقیقه
شش ابزار رایگان برتر برای زیر نظر گرفتن تغییرات وبسایت ها
شش ابزار رایگان برتر برای زیر نظر گرفتن تغییرات وبسایت ها
Alternate Text Mamdosein
موضوع علم دانش تکنولوژی|زمان مطالعه 7 دقیقه
شش ویجت مفید از گوگل که می توانید به گوشی اندروید خود اضافه کنید
شش ویجت مفید از گوگل که می توانید به گوشی اندروید خود اضافه کنید
Alternate Text Mamdosein
موضوع علم دانش تکنولوژی|زمان مطالعه 4 دقیقه