5 نوع ماده غذایی که سبب التهاب بدن می شود

2022-07-12T14:03:00Z موضوع پزشکی ورزشی تغذیه زمان مطالعه 5 دقیقهدرجه کیفی A

5 نوع ماده غذایی که سبب التهاب بدن می شود

التهاب بخشی از دفاع طبیعی بدن شما در برابر چیزهایی است که بر سلامت تأثیر منفی می گذارند، مانند باکتری ها، ویروس ها و سموم.اما سیستم ایمنی بدن پیچیده است، و اجزای آن گاهی اوقات توسط چیزهای غیرمنتظره - از جمله غذاهای خاص - تحریک می شوند.
 

دکتر کارلا سنت آندره، متخصص غدد ، می گوید: «رژیم غذایی نقش بسیار زیادی در آنچه در داخل بدن اتفاق می افتد، بازی می کند، بسیار بیشتر از آنچه که اکثر مردم احتمالاً تصور می کنند.

همه ما می دانیم که نتیجه آشکار انتخاب مداوم مواد غذایی ناسالم چیست: افزایش وزن. چیزی که ممکن است متوجه نباشید این است که اضافه وزن با افزایش سطح التهاب در بدن مرتبط است.
داستان اینکه چگونه عادات غذایی ما می تواند منجر به التهاب شود به همین جا ختم نمی شود.
 

دکتر سنت آندره می افزاید: «رژیم غذایی نامتعادل به معنای خوردن غذاهای فرآوری شده زیاد است که حاوی موادی هستند که می توانند مستقیماً فرآیندهای التهابی را فعال کنند.
این موضوع البته کمتر از افزایش وزن است، اما دکتر سنت آندره تاکید می کند که هنوز هم مضر است.

 

 

چه غذاهایی باعث التهاب می شوند؟

پنج نوع غذایی که باعث التهاب می شوند عبارتند از:

 

  1. گوشت قرمز و گوشت های فرآوری شده، از جمله بیکن، هات داگ
  2. غلات تصفیه شده، از جمله نان سفید، برنج سفید، پاستا و غلات صبحانه
  3. غذاهای میان وعده، از جمله چیپس، کلوچه، کراکر و شیرینی
  4. نوشابه و سایر نوشیدنی های شیرین
  5. غذاهای سرخ شده

 

وجه مشترک همه این غذاها این است که حاوی قندهای اضافه شده، چربی های اشباع شده و/یا چربی های ترانس هستند. به استثنای گوشت قرمز، همه اینها نیز غذاهای فرآوری شده در نظر گرفته می شوند.الکل هم می تواند باعث التهاب شود.علاوه بر این، الکل اغلب با غذاهای تحریک کننده التهاب ذکر شده ترکیب می شود. وقتی نوشیدنی های الکلی با غلات تصفیه شده، قندهای اضافه شده یا مخلوط با نوشابه ترکیب می شوند، به یک ضربه مضاعف تبدیل می شوند.

 

 

چرا این غذاها باعث التهاب می شوند؟

دکتر سنت آندره می گوید: «سلول های بدن  غذاهای فرآوری شده را متفاوت از غذاهای طبیعی جذب می کنند و به آنها واکنش نشان می دهند.
بدن شما طوری برنامه ریزی شده است که مواد مغذی، ویتامین ها و مواد معدنی موجود در سبزیجات، میوه ها و غلات کامل را متابولیسم و ​​استفاده کند. در واقع به این چیزها نیاز دارد، زیرا این موارد به هماهنگ کردن کارکردهای ضروری برای زندگی کمک می کنند.
اشکال تصفیه شده قندها، چربی ها و غلات که در غذاهای فرآوری شده بسته بندی می شوند داستان متفاوتی دارند. این مواد مورد نیاز نیستند بعلاوه، بدن شما همیشه نمی داند که با آنها چه کند – به خصوص زمانی که به مقدار زیاد مصرف شوند.


دکتر سنت آندره هشدار می دهد: "غذاهایی که دارای سطوح بالایی از چربی، قند و سایر کربوهیدرات های تصفیه شده هستند، اساسا برای بدن ما سمی هستند و مسیرهای التهابی را از طریق تعدادی از راه های مستقیم و غیرمستقیم تحریک می کنند."


به عنوان مثال، روغن های گیاهی تصفیه شده که به غذاهای فرآوری شده اضافه می شوند، می توانند نسبت چربی امگا 6 به امگا 3 شما را از بین ببرند. اگرچه گوشت قرمز منبع چربی تصفیه شده نیست، اما گوشت قرمز نیز می تواندسبب التهاب شود، زیرا حاوی سطوح بالایی از چربی های امگا 6 است.
امگا 6 و امگا 3 اسیدهای چرب ضروری هستند که بدن قادر به تولید آنها نیست اما برای زنده ماندن ضروری هستند. اگرچه غذاهایی با محتوای اسید چرب امگا 6 بالاتر به طور کلی سالم هستند، مصرف بیشتر نسبت به اسیدهای چرب امگا 3 منجر به افزایش کلی بیماری های التهابی می شود.


کارشناسان نسبت اسیدهای چرب امگا 6 به امگا 3 ایده آل را حدود 2: 1 می دانند که در پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی و سرطان مفید است. نسبت 5:1 در پیشگیری از برخی بیماری‌ها نیز مفید است، در مقایسه با نسبت 10:1 که در رژیم غذایی معمول آمریکایی مشاهده می‌شود. دکتر سنت آندره توصیه می کند مصرف امگا 3 را افزایش دهید و از مصرف بیش از حد امگا 6 خودداری کنید.

دکتر سنت آندره توضیح می دهد: « عدم تعادل امگا 6/امگا 3 مواد پیش التهابی به نام سیتوکین ها را فعال می کند که به تجمع چربی در شریان ها کمک می کند که منجر به یک حالت التهابی مزمن (آترواسکلروز) و آنچه استرس اکسیداتیو نامیده می شود، می شود.

( بیشتر در مورد استرس اکسیداتیو بخوانید.)


سپس این مورد است که چگونه قند اضافه شده و غلات تصفیه شده - که هر دو در بسیاری از غذاهای فرآوری شده را شامل می شوند - باعث افزایش قند خون شما می شوند.


دکتر سنت آندره می گوید: «افزایش سطح قند خون مسیرهای پیش التهابی را فعال می کند. علاوه بر این، افزایش مداوم قند خون در نهایت می تواند منجر به مقاومت به انسولین و دیابت شود که با التهاب نیز مرتبط است.

در نهایت، رژیمی که غذاهای فرآوری شده را بر غذاهای طبیعی اولویت می‌دهد، ذاتاً نامتعادل و پرکالری است که منجر به افزایش وزن می‌شود. با افزایش وزن، میزان سلول های چربی نیز افزایش می یابد. این سلول ها هورمون ها و مواد زیادی ترشح می کنند که برخی از آنها بدن را در حالت التهابی قرار می دهند.
نتیجه نهایی این که: این غذاها می توانند به طور مستقیم مواد پیش التهابی را فعال کرده و به طور غیرمستقیم باعث افزایش وزن شده که همگی منجر به التهاب در بدن می شوند.

 

چرا تاثیر این مواد غذایی بر التهاب تا این اندازه است؟

بیشتر مردم متوجه علائم  خوردن غذاهای تحریک‌کننده التهاب نمی‌شوند.اما این التهاب زمینه‌ای و مداوم در نهایت منجر به علائمی آزاردهنده و تا حدودی ناتوان‌کننده می‌شود، از جمله:

  • خستگی مزمن
  • عفونت های مکرر
  • درد مفاصل و عضلات
  • بیخوابی
  • بیماری های دستگاه گوارش، مانند رفلاکس اسید، یبوست و اسهال
  • اضطراب و افسردگی

دکتر سنت آندره توضیح می‌دهد: «مسئله دیگر در وضعیت پیش‌التهابی این است که منجر به استرس اکسیداتیو می‌شود، زمانی که مواد زائد سمی که معمولاً توسط بدن ما کنترل می‌شوند اجازه تجمع پیدا می‌کنند و باعث آسیب می‌شوند».

و این یک چرخه معیوب است زیرا این استرس اکسیداتیو می تواند باعث التهاب بیشتر نیز شود.آسیب ناشی از التهاب و استرس اکسیداتیو در صورت عدم کنترل، می تواند منجر به بیماری های جدی شود، از جمله:

  • فشار خون بالا
  • دیابت
  • بیماری قلبی
  • سرطان ها
  • بیماری کبد
  • بیماری کلیوی

این موضوع به این معناست که چرا متخصصان تغذیه و پزشکان خوردن غذاهای غنی از آنتی اکسیدان را تشویق می کنند که با استرس اکسیداتیو مقابله می کند و سنگ بنای یک رژیم غذایی ضد التهابی را تشکیل می دهد.

 

چگونه رژیم غذایی خود را برای کاهش التهاب تنظیم کنید

مهم‌ترین مورد محدود کردن غذاهای تحریک‌کننده التهاب است - نوشابه‌های گازدار، کربوهیدرات‌های تصفیه‌شده، غذاهای فرآوری‌شده و بسته‌بندی شده.در حالت ایده‌آل،  در عوض باید رژیمی بخوریم که عمدتاً از منابع سالم‌تر و طبیعی کربوهیدرات‌ها و چربی‌ها که حاوی پروتئین و فیبر مورد نیاز ما نیز هستند، از جمله میوه‌ها، سبزیجات، غلات کامل، حبوبات و آجیل، مقدار زیادی ماهی چرب و زیتون استفاده کنیم.غذاهایی هستند که منجر به تثبیت انسولین و نسبت متعادل چربی امگا 3 به امگا 6 می شوند و خطر التهاب را کاهش می دهند.و هنگامی که در بخش های مناسب مصرف شوند، به احتمال زیاد در افزایش وزن نقشی نخواهند داشت.

مطالب مشابه

هفت اشتباه مرگبار در هنگام یاد گرفتن آشپزی
هفت اشتباه مرگبار در هنگام یاد گرفتن آشپزی
Alternate Text Mamdosein
موضوع پزشکی ورزشی تغذیه|زمان مطالعه 4 دقیقه
راهکارهای ساده برای آبرسانی طبیعی پوست
راهکارهای ساده برای آبرسانی طبیعی پوست
Alternate Text Nazila77
موضوع پزشکی ورزشی تغذیه|زمان مطالعه 6 دقیقه
در فصل گرما چه مواد غذایی مصرف کنیم؟
در فصل گرما چه مواد غذایی مصرف کنیم؟
Alternate Text Nazila77
موضوع پزشکی ورزشی تغذیه|زمان مطالعه 4 دقیقه
مشکلات فصل گرما و گرمازدگی
مشکلات فصل گرما و گرمازدگی
Alternate Text Nazila77
موضوع پزشکی ورزشی تغذیه|زمان مطالعه 5 دقیقه