آشنایی با انواع ریسک

2021-12-17T15:37:00Z موضوع تجارت کسب و کار استارتاپ زمان مطالعه 3 دقیقهدرجه کیفی A

آشنایی با انواع ریسک

ریسک مالی یکی از دغدغه های اصلی هر کسب و کار است. بد نیست بدانید آزمون معروف اندازه گیری ریسک یا FRM به همین منظور در مدیریت ریسک مالی اهمیت دارد و در بین کارشناسان مالی در سراسر جهان به رسمیت شناخته شده است. از درک تکنیک های کنترل ریسک و انجام مدیریت ریسک، بسیار مهم است که بدانیم ریسک چیست و انواع ریسک ها چیست. در این محتوا انواع مختلف ریسک را مورد بحث قرار می دهیم.

ریسک و انواع ریسک ها:


هر عمل یا فعالیتی که منجر به از دست دادن منبع یا اعتباری شود را می توان کار پرریسک نامید. انواع مختلفی از خطرات وجود دارد که یک شرکت ممکن است با آنها روبرو شود و باید بر آنها غلبه کند. به طور گسترده، ریسک ها را می توان به سه نوع طبقه بندی کرد: ریسک تجاری، ریسک غیر تجاری و ریسک مالی.

ریسک تجاری: این نوع ریسک ها توسط خود شرکت های تجاری به منظور به حداکثر رساندن ارزش و سود سهامداران انجام می شود. به عنوان مثال، شرکت‌ها ریسک‌های بالایی را در بازاریابی برای لانچ یک محصول جدید به منظور دستیابی به فروش بالاتر متعهد می‌شوند.


ریسک غیر تجاری: این نوع ریسک ها تحت کنترل شرکت ها نیستند. خطرات ناشی از عدم تعادل سیاسی و اقتصادی را می توان به عنوان ریسک غیر تجاری نامید.
ریسک مالی: ریسک مالی همانطور که از اصطلاح مشخص است ریسکی است که شامل ضرر مالی برای شرکت ها می شود. ریسک مالی به طور کلی به دلیل بی ثباتی و زیان در بازار مالی ناشی از تغییرات قیمت سهام، ارز، نرخ بهره و غیره به وجود می آید.

انواع ریسک های مالی:


ریسک مالی یکی از انواع ریسک با اولویت برای هر کسب و کاری است. ریسک مالی به دلیل نوسانات بازار ایجاد می شود و نوسانات بازار می تواند شامل مجموعه ای از عوامل باشد. بر این اساس ریسک مالی را می توان به انواع مختلفی از قبیل ریسک بازار، ریسک اعتباری، ریسک نقدینگی، ریسک عملیاتی و ریسک قانونی طبقه بندی کرد.

ریسک بازار:
این نوع ریسک به دلیل نوسان در قیمت ابزار مالی به وجود می آید. ریسک بازار را می توان به عنوان ریسک جهت دار و ریسک غیر جهت دار طبقه بندی کرد. ریسک جهت دار ناشی از حرکت در قیمت سهام، نرخ بهره و غیره است. از سوی دیگر، ریسک غیر جهت دار می تواند ریسک نوسان باشد.
ریسک اعتباری:
این نوع ریسک زمانی به وجود می آید که فرد به تعهدات خود در قبال طرف مقابل خود عمل نکند. ریسک اعتباری را می توان به ریسک دولتی و ریسک تسویه طبقه بندی کرد. ریسک دولتی معمولاً به دلیل سیاست‌های دشوار ارزی ایجاد می‌شود. از سوی دیگر، ریسک تسویه زمانی به وجود می آید که یکی از طرفین پرداخت را انجام می دهد در حالی که طرف دیگر تعهدات خود را انجام نمی دهد.

ریسک نقدینگی:
این نوع ریسک از ناتوانی در انجام معاملات ناشی می شود. ریسک نقدینگی را می توان به ریسک نقدینگی دارایی و ریسک نقدینگی تامین مالی طبقه بندی کرد. ریسک نقدینگی دارایی یا به دلیل ناکافی بودن خریداران یا ناکافی بودن فروشندگان در برابر سفارش های فروش و سفارش های خرید به وجود می آید.
ریسک عملیاتی:
این نوع ریسک از شکست های عملیاتی مانند سوء مدیریت یا نقص فنی ناشی می شود. ریسک عملیاتی را می توان به ریسک تقلب و ریسک مدل طبقه بندی کرد. ریسک تقلب به دلیل فقدان کنترل و ریسک مدل به دلیل کاربرد نادرست مدل به وجود می آید.
ریسک قانونی:
این نوع ریسک مالی از محدودیت های قانونی مانند دعاوی حقوقی ناشی می شود. هر زمان که شرکتی نیاز به زیان مالی خارج از مراحل قانونی داشته باشد، این یک ریسک قانونی است.

مطالب مشابه

5 دلیل برای معرفی کسب و کارتان در یوتیوب
5 دلیل برای معرفی کسب و کارتان در یوتیوب
Alternate Text دلارام
موضوع تجارت کسب و کار استارتاپ|زمان مطالعه 5 دقیقه
ایده های کسب و کارهای سبز (دوستدار محیط  زیست)
ایده های کسب و کارهای سبز (دوستدار محیط زیست)
Alternate Text دلارام
موضوع تجارت کسب و کار استارتاپ|زمان مطالعه 3 دقیقه
چگونه برای سایت تجاری خود تولید محتوای موثر داشته باشیم؟
چگونه برای سایت تجاری خود تولید محتوای موثر داشته باشیم؟
Alternate Text دلارام
موضوع تجارت کسب و کار استارتاپ|زمان مطالعه 4 دقیقه
هوش تجاری یا BI چیست؟
هوش تجاری یا BI چیست؟
Alternate Text دلارام
موضوع تجارت کسب و کار استارتاپ|زمان مطالعه 4 دقیقه