سیر سیاه، یک غذای فوق العاده است که راه خود را به دنیای آشپزی باز کرده است و خواص مهمی برای اندامها دارد.
یک غذای سنتی که یکی از مفیدترین غذاها برای سلامتی است، سیر است که صدها سال است به آن خواص دارویی نسبت میدهند. سیر یک ابر غذای رایج است که مقدار زیادی مواد مغذی را برای اندامها فراهم میکند.
سیر، یک غذا با طعم قوی است، بنابراین معمولا به تنهایی مصرف نمیشود، بلکه به عنوان چاشنی برای سایر آماده سازیها و به طور کلی در مقادیر کم مصرف میشود.
بنابراین جایگزین دیگری برای سیرِ سنتی وجود دارد که آن سیر سیاه است که آنچنان بو و طعم قوی ندارد اما به تدریج به عنوان یک ابر غذا برای دنیای آشپزی و همچنین برای سلامت مردم مطرح میشود.
از جمله فواید بارز سیر سیاه، توانایی آن در مبارزه با فشار خون بالا، سرشار از پروتئین و همچنین ویتامین B است. اما علاوه بر این، یک غذای فوق العاده برای کاهش کلسترول، خطر ابتلا به دیابت نوع 2، خستگی و استرس است.
از طرفی دارای ظرفیت ایده آل آنتی اکسیدانی، هضم ارگانیسم، تامین انرژی و برای تقویت سلامت سیستم ایمنی بدن است.
دو مورد از بارزترین خواص سیر سیاه و سیر سنتی، خاصیت ضد باکتریایی و ضد عفونی کنندگی آن است. علاوه بر این، ما باید دوز خوب ویتامین C موجود در آن را اضافه کنیم و به همین خاطر، یک ماده غذایی بسیار مفید برای افزایش عملکرد دفاعی در برابر ویروسها و باکتریها است.
نباید فراموش کنیم که سیر سیاه همچنین یک غذای فوق العاده است زیرا 18 اسید آمینه ضروری از 20 نوع موجود را برای اندامها فراهم میکند. از جمله آنها میتوان به آرژنین و تریپتوفان اشاره کرد.
آمینو اسیدها مواد ضروری هستند که اندامها قادر به تولید آنها نیست و لازم است از طریق غذا وارد بدن شود. سیر سیاه از این نظر یک غذای ایده آل است.
در مجموع، سیر سیاه نیز یک غذای فوق العاده است زیرا به پیشگیری از بیماریهای قلبی و عروقی کمک میکند که به بهبود وضعیت شریانها نیز کمک میکند، زیرا میزان تری گلیسیرید و کلسترول خون را کاهش میدهد.
در نهایت، یکی دیگر از خواص سیر سیاه این است که منبع پروتئین و کلاژن است. کلاژن یک ماده حیاتی برای سلامت پوست است که در بازسازی و تقویت مفاصل، بافتها و استخوانها نقش دارد.
نحوه مصرف این غذای فوق العاده
سیر سیاه غذایی است که در حال حاضر به دنیای آشپزی راه پیدا کرده است، زیرا علاوه بر فواید و خواص سلامتی، در تهیه دستور العملهای مختلف نیز بسیار متنوع است.
این غذا، طعم بسیار خاصی دارد و مقایسه آن با مواد دیگر دشوار است و به خاطر طعم کمی تند با ته مزهای شیرین متمایز است.
بنابراین، سیر سیاه را میتوان به سالاد، مرغ، گوشت خوک اضافه کرد، روی نان تست پخش کرد یا به پاستا اضافه کرد. در صورت ترکیب آن در سایر غذاهایی که نیاز به پخت دارند، با توجه به خاصیت این ابر غذا، توصیه میشود ابتدا غذاهای مربوطه را بپزید و سپس سیر سیاه را اضافه کنید.