در این عصر تقریبا هر فرد بزرگسالی یک حداقل ها از آشپزی می داند، پس بزرگترین اشتباه و گناه در آشپزی بلد نبودن هیچ بخشی از آن است! اما در عین حال تفاوت بین آشپزی عادی و آشپزی حرفه ای تر سخت است و فرق بین پختن یک نیمرو با خورشت قورمه سبزی زمین تا آسمان است! درست است که یاد گرفتن موارد زیر باعث نمی شود شما به آشپزی پنج ستاره تبدیل شوید، اما حداقل اشتباهاتی که باید از آنها در حین آشپزی دوری کنید را به شما می آموزد.
بهتر است تمامی خاطرات منفی شما از آشپزی مربوط به غذاهایی باشد که به خوبی نپخته اند یا سوخته اند، نه داستان هایی مربوط به ترکاندن آشپزخانه! درست است که آشپزی مثل پرش از ارتفاع خطر آفرین نیست، اما بهرحال با سطوح داغ، شعله و چاقو های تیز سروکار خواهید داشت، پس بهتر است ایمنی را رعایت کنید.
ممکن است با نگاه کردن به دستور پخت غذایی با خود فکر کنید مگر پختن آن چه مقدار سخت است؟ تنها کافیست تا دستور پخت را دنبال کنم. اما پختن برخی غذاها واقعا مهارت بالایی می خواهد و از تکنیک های منحصر به فردی استفاده می کند، پس مواد غذایی را اسراف نکنید و به دنبال پخت غذاهایی که نیاز به وسایل و مهارتی بیش از توان شما دارد نروید! ابتدا از دستور پخت غذاهای ساده تر استفاده کنید و با افزایش مهارت به سراغ غذاهای پیچیده تر بروید.
اصطلاحی که فرانسوی ها به آن Mise en place می گویند و منظور آماده سازی پیش از پخت غذا است. باید وسایل مورد نیاز را مرتب کنید و یک برنامه مشخص برای آشپزی داشته باشید. اگر از دستور پخت پیروی می کنید، حتما قبل از پخت غذا آن را کامل بخوانید و سعی کنید مواد اولیه را به شکل مناسب آماده کنید، مثل اندازه گیری حجم مواد مورد نظر، خرد کردن مواد مورد نیاز، باز کردن قوطی ها و یک ایده کلی از اینکه موارد کی باید اضافه شوند. آشپزی هنگامی که می دانید باید چکار کنید و نیاز به عجله نیست بسیار راحت تر است.
در هنگام پروسه آشپزی حتما غذای مورد نظر خود را مزه کنید تا مطمئن شوید نیاز نیست چیزی به آن اضافه شود. حتی اگر از یک دستور پخت پیروی می کنید باید حواستان به میزان ادویه ها و مزه غذا باشد. نه تنها این مورد باعث می شود مزه غذا بهتر شود، بلکه در عین حال متوجه می شوید چگونه آشپزی باعث تغییر در مزه و بافت مواد غذایی می شود، چگونه سبزیجات و ادویه ها با یکدیگر واکنش نشان می دهند و آیا همه چیز طبق برنامه پیش می رود یا خیر، تا در نهایت دفعه بعدی که آشپزی می کنید مهارت بیشتری داشته باشید.
پخت بیش از حد اشتباه بزرگتری است، چون همواره می توان غذای نپخته را دوباره پخت اما برعکس آن شدنی نیست. هرچند این قضیه بدین معنی نیست که از تابه دوری کنید. با گذشت زمان متوجه می شوید چه مقدار پخت غذا برای شما مناسب است، اما قبل از آن می توانید از دماسنج های آشپزی استفاده کنید تا متوجه شوید دمای تابه و دیگر موارد چقدر است و راحت تر با دستور پخت خو بگیرید. همچنین برای جلوگیری از مسمومیت باید بدانید کدام غذا می تواند نیم پخته سرو شود ( مثل گوشت ) و کدام غذا نمی تواند ( مثل مرغ ).
بسیاری از آشپزهای تازه کار قصد دارند در هر لحظه به کمک غذا بشتابند، اما بسیاری از آشپزی صبر کردن برای پختن کافی یک ماده غذایی است. تمام چرخاندن ها، باز کردن در اجاق و جابجایی مواد غذایی تنها کار را خراب تر می کند، مگر در حالتی که گفته شده است این کار انجام شود. پس به هنگام کافی صبر نمایید تا نیاز به مداخله بعدی شما باشد.
سیر تقریبا در تمام دستور های پخت وجود دارد، اما پختن آن کاری سخت و نیازمند مهارت است. سیر خیلی سریع پخته می شود و سوخته آن مزه بسیار بدی دارد و ممکن است طعم کل غذا را خراب کند. در بسیاری از دستورهای پخت قرار است مزه سیر با روغن غاطی شوند، پس بهتر است سیر و روغن را برروی شعله ملایم قرار دهید تا به خوبی با یکدیگر مخلوط شوند. اگر از شعله زیاد استفاده می کنید، سیر را تا هنگامی که بوی آن بلند شود برروی شعله قرار دهید و سپس آن را بردارید و بعدا دوباره به غذا اضافه کنید. در هر حالت بهتر است سیر را نسوزانید تا غذای شما بدمزه نشود!