آنچه می بایست درباره ایست قلبی بدانید.

2021-12-09T08:25:00Z موضوع پزشکی ورزشی تغذیه زمان مطالعه 4 دقیقهدرجه کیفی A

آنچه می بایست درباره ایست قلبی بدانید.

ایست قلبی چیست؟

ایست قلبی به این معنی است که قلب به طور ناگهانی از تپش می ایستد و سبب می شود جریان خون به مغز و سایر اندام ها قطع شود. ایست قلبی یک وضعیت فوق العاده و اورژانسی است و در صورت عدم درمان فوری کشنده است. لذا در صورت وقوع سریعا می بایست توسط اطرافیان فرد با اورژانس تماس گرفته شود.

علائم ایست قلبی

ایست قلبی سریع و شدید است. مانند این است که انسان به طور ناگهانی سقوط کند، فرد هوشیاری خود را از دست می دهد، علائم حیاتی مثل نبض و تنفس نیز قطع می شود. درست قبل از این که این اتفاق بیفتد، ممکن است فرد احساس خستگی، سرگیجه، ضعف، تنگی نفس داشته باشد. ممکن است فرد بیهوش شود یا درد قفسه سینه داشته باشد. اما همیشه اینگونه نیست، حتی ایست قلبی می تواند بدون هیچ علامت هشدار دهنده ای اتفاق بیفتد.

هنگام ایست قلبی چه اتفاقی می افتد؟

قلب شما دارای یک سیستم الکتریکی است که ناشی از ضربان منظم قلب است. اگر سیگنال‌های الکتریکی از بین بروند و ضربان قلب نامنظم یا آریتمی شود، ایست قلبی ممکن است رخ دهد. انواع مختلفی از آریتمی ها وجود دارد و بیشتر آنها خطرناک نیستند. نوع خاصی از آریتمی به نام فیبریلاسیون بطنی بیشتر باعث ایست قلبی می شود. اگر این اتفاق بیفتد، قلب نمی تواند خون کافی را به بدن پمپ کند و در عرض چند دقیقه ممکن است فرد جان خود را از دست دهد.

علل بیماری

بسیاری از افرادی که سابقه ایست قلبی دارند، به بیماری عروق کرونر نیز مبتلا هستند. اغلب، مشکل از آنجا شروع می شود. ابتلا به بیماری عروق کرونر به این معنی است این عروق مسدود یا تنگ شده اند و در نتیجه خون کمتری به قلب جریان می یابد. این می تواند منجر به حمله قلبی شود که به سیستم الکتریکی قلب آسیب می رساند.

ایست قلبی ممکن است به دلایل دیگری نیز رخ دهد، از جمله: از دست دادن شدید خون یا کمبود شدید اکسیژن. همچنین اگر فرد مشکلات قلبی داشته باشد، ورزش سنگین می تواند سبب ایست قلبی شود. سطوح بسیار بالای پتاسیم یا منیزیم، می تواند منجر به ریتم مرگبار قلب شود. از طرفی برخی مشکلات ژنتیکی در فرد ممکن است آریتمی های خاصی ایجاد کند. هم چنین تغییرات در ساختار قلب به عنوان مثال، بزرگ شدن قلب یا تغییرات ناشی از عفونت می تواند علت ایست قلبی باشد.

تفاوت ایست قلبی با حمله قلبی

در حمله قلبی برخلاف ایست قلبی، قلب در هنگام حمله قلبی متوقف نمی شود، بلکه جریان خون مسدود می شود و قلب اکسیژن کافی را دریافت نمی کند و سبب می شود که بخشی از عضله قلب از کار بیفتد. اما ایست قلبی و حمله قلبی به هم مرتبط هستند، بافت زخمی که با بهبودی پس از حمله قلبی رشد می‌کند، می‌تواند سیگنال‌های الکتریکی قلب را مختل کند و فرد را در معرض خطر قرار دهد.

نارسایی قلبی و ایست قلبی

ایست قلبی ناگهانی و آنی رخ می دهد. اما نارسایی قلبی متفاوت است. نارسایی قلبی وضعیتی است که در آن عملکرد قلب با گذشت زمان ضعیف تر می شود تا زمانی که نتواند خون و اکسیژن کافی را به اطراف بدن ارسال کند. وقتی سلول های بدن به اندازه کافی خون و اکسیژن را دریافت نمی کند، به خوبی کار نمی کند. ممکن است انجام کارهای ساده مانند حمل مواد غذایی، بالا رفتن از پله ها یا حتی راه رفتن، نفس کشیدن برای فرد سخت باشد.

چه افرادی در معرض خطرند؟

1- افراد مبتلا به بیماری عروق کرونر (این بزرگترین خطر است.)

2- کسانی که آریتمی یا ایست قلبی داشته اند یا یکی از اعضای خانواده مبتلا شده است.

3- افرادی که سیگار بکشند یا به مواد مخدر یا الکل معتاد باشند.

4- افرادی که یک یا چند حمله قلبی داشته اند

5- بیماران دیابتی، فشار خون بالا، بیماران مبتلای نارسایی قلبی و افراد چاق

6- به طور کلی بروز احساسات شدید ناگهانی، به ویژه عصبانیت خارج از کنترل، می تواند باعث ایجاد آریتمی شود که باعث ایست قلبی می شود. شرایط سلامت روان مانند اضطراب و افسردگی نیز ممکن است احتمال ابتلا به آن را افزایش دهد.

پیشگیری

مراقب آنچه می خورید باشید، بدن می بایست مقدار زیادی سبزیجات، میوه ها، غلات کامل و پروتئین بدون چربی دریافت کند. بهتر است به وزن سالم و مناسب برسید و اگر چاقی یا اضافه وزن دارید، برای کاهش وزن اقدام کنید. استرس را مدیریت کنید تا از کنترل خارج نشود. مدیریت هیجانات و احساسات اهمیت دارد، اگر درگیر مسائل پیچیده زندگی هستید، حتما به تراپیست یا روان درمانگر مراجعه کنید. ورزش کنید. با مشورت پزشک، هفته ای 150 دقیقه ورزش کنید و برای مدت طولانی بی حرکت ننشینید. ترک سیگار بسیار مهم است. این یکی از دلایل اصلی ابتلا به بیماری قلبی است که می تواند منجر به ایست قلبی شود. هم چنین ترک الکل و مواد مخدر بسیار اهمیت دارد. به طور کلی اجرای سبک زندگی سالم می تواند از بروز این عارضه خطرناک جلوگیری کند.

منبع: https://www.onhealth.com/content/1/know_what_you_should_heart_disease_cardiac_arrest

مطالب مشابه

مبارزه با افسردگی با این خوراکی ها
مبارزه با افسردگی با این خوراکی ها
Alternate Text دلارام
موضوع پزشکی ورزشی تغذیه|زمان مطالعه 5 دقیقه
عادت های مناسب جهت کاهش ریسک ابتلا به سرطان سینه
عادت های مناسب جهت کاهش ریسک ابتلا به سرطان سینه
Alternate Text دلارام
موضوع پزشکی ورزشی تغذیه|زمان مطالعه 4 دقیقه
خواب بیشتر از 6.5 ساعت در شب همراه با زوال عقلی
خواب بیشتر از 6.5 ساعت در شب همراه با زوال عقلی
Alternate Text Tavana
موضوع پزشکی ورزشی تغذیه|زمان مطالعه 5 دقیقه
هاروارد، 3 کلید برای آموزش مغز و تقویت حافظه شما می دهد
هاروارد، 3 کلید برای آموزش مغز و تقویت حافظه شما می دهد
Alternate Text Tavana
موضوع پزشکی ورزشی تغذیه|زمان مطالعه 2 دقیقه