اطلاعات جامع پرکاری تیروئید

2024-01-17T04:20:00Z موضوع پزشکی ورزشی تغذیه زمان مطالعه 15 دقیقهدرجه کیفی A

علائم و عوارض پرکاری تیروئید چیست؟(زمان مطالعه 4 دقیقه)

برخی از علائم پرکاری تیروئید ممکن است از نظر فیزیکی آشکار باشند، در حالی که برخی دیگر ظریف هستند و ممکن است در ابتدا به سختی متوجه شوند. گاهی پرکاری تیروئید با اضطراب اشتباه گرفته می شود.

علائم پرکاری تیروئید چیست؟

با توجه به منبع مورد اعتماد مؤسسه ملی بهداشت (NIH)، علائم و نشانه های بارز پرکاری تیروئید عبارتند از:

  • کاهش وزن، اما با افزایش اشتها
  • ضربان قلب سریع یا نامنظم
  • احساس عصبی یا تحریک پذیری
  • احساس خستگی، اما مشکل خواب
  • لرزش دست، ضعف عضلانی
  • به راحتی بیش از حد گرم می شود
  • حرکات مکرر روده


خود غده تیروئید می تواند به گواتر متورم شود که می تواند متقارن یا یک طرفه باشد. گواتر بزرگ شدن غده است و اغلب به صورت برآمدگی یا پف در قاعده گردن شما قابل مشاهده است. شایع ترین علت گواتر کمبود ید است.

همچنین ممکن است چشم های برجسته یا برآمده را تجربه کنید. این از نظر پزشکی به عنوان اگزوفتالموس شناخته می شود و با بیماری گریوز مرتبط است.

بیماری تیروئید طولانی مدت و درمان نشده نیز می تواند باعث شکنندگی مو و ریزش مو شود.

ضربان قلب نامنظم، مشکلات تنفسی یا از دست دادن هوشیاری می تواند در برخی از افراد مبتلا به پرکاری تیروئید رخ دهد. این علائم نیاز به مراقبت فوری پزشکی دارند.

عوارض پرکاری تیروئید چیست؟

پرکاری تیروئید درمان نشده می تواند به افزایش خطر ابتلا به موارد زیر کمک کند:

طوفان تیروئید طوفان تیروئید یک بیماری نادر است که در نتیجه پرکاری تیروئید درمان نشده رخ می دهد. بدن شما در نتیجه هورمون های تیروئید بیش از حد در سیستم خود وارد حالت بیش از حد می شود. طوفان تیروئید یک ترکیب بالقوه تهدید کننده زندگی از علائمی مانند ضربان قلب سریع، فشار خون بالا و تب است.

عوارض بارداری این شامل افراد مبتلا به اختلالات تیروئید موجود و افرادی است که در دوران بارداری دچار پرکاری تیروئید می شوند. سطوح بالای هورمون تیروئید می تواند هم به افراد باردار و هم به جنین آسیب برساند. خطرات شامل سقط جنین و زایمان زودرس است. آزمایش‌های منظم هورمون تیروئید در دوران بارداری می‌تواند بی‌نظمی‌ها را تشخیص دهد و پزشک شما ممکن است تشخیص دهد که دارو ایده خوبی است.

پوکی استخوان. پرکاری تیروئید می تواند باعث ضعیف و نازک شدن استخوان های شما شود که می تواند منجر به پوکی استخوان شود. مصرف مکمل های ویتامین D و کلسیم در طول درمان و بعد از آن می تواند به بهبود سلامت استخوان کمک کند. انجام ورزش کافی یا فعالیت بدنی روزانه نیز به پیشگیری از پوکی استخوان کمک می کند.

سرطان. برخی از افراد مبتلا به پرکاری تیروئید به سرطان تیروئید مبتلا می شوند که به آن کارسینوم تیروئید می گویند. یک بررسی اجمالی در سال 2018 گزارش داد که سرطان تیروئید در بیماران پرکاری تیروئید "تهاجمی تر" و پیش آگهی بدتری نسبت به بیماران یوتیروئیدی (آنهایی که تیروئید سالم دارند) دارد.
پرکاری تیروئید همچنین می تواند باعث فیبریلاسیون دهلیزی شود، یک آریتمی خطرناک (ضربان قلب نامنظم) که می تواند منجر به سکته مغزی و همچنین نارسایی احتقانی قلب شود.

 

اختلالات تیروئید درمان نشده آسیب زیادی به بدن شما وارد می کند و در صورت عدم درمان می تواند به فوریت های پزشکی تبدیل شود. بسیاری از آزمایش‌های خونی که برای تشخیص پرکاری تیروئید و سایر بیماری‌های تیروئید استفاده می‌شوند، ساده هستند. اگر فکر می کنید ممکن است علائم پرکاری تیروئید را تجربه کنید، در اسرع وقت با پزشک خود صحبت کنید.

چگونه پزشکان پرکاری تیروئید را تشخیص می دهند؟

در ارزیابی شما از نظر پرکاری تیروئید، پزشک سابقه پزشکی شخصی و خانوادگی شما را جمع آوری می کند و یک معاینه فیزیکی انجام می دهد. پزشکان معمولا پرکاری تیروئید را بر اساس علائم، علائم بالینی و آزمایش های آزمایشگاهی تشخیص می دهند.

  • این تست های تشخیصی عبارتند از:
  • تست سطح T4، T3. این آزمایشات میزان هورمون تیروئید (T4 و T3) را در خون شما اندازه گیری می کند.
  • تست سطح هورمون محرک تیروئید (TSH). TSH یک هورمون غده هیپوفیز است که غده تیروئید را برای تولید هورمون تحریک می کند. وقتی سطح هورمون تیروئید بالا باشد، غده هیپوفیز شما با کاهش تولید TSH پاسخ می دهد. TSH پایین غیر طبیعی می تواند نشانه اولیه پرکاری تیروئید باشد.
  • اسکن تیروئید (اسکن جذب ید رادیواکتیو). این به پزشک شما کمک می کند تا با اندازه گیری میزان یدی که از جریان خون شما "می گیرد" متوجه شود که آیا تیروئید شما بیش فعال است یا خیر. پزشک به شما یک قرص یا مقدار مایع ید می دهد. سپس روی یک میز دراز می کشید در حالی که یک دوربین مخصوص از تیروئید شما عکس می گیرد. به طور خاص، اسکن تیروئید می تواند نشان دهد که آیا کل غده یا فقط یک ناحیه منفرد باعث ایجاد مشکل شده است.
  • سونوگرافی تیروئید. سونوگرافی می تواند اندازه کل غده تیروئید و همچنین هر توده روی یا داخل آن (مانند ندول ها) را اندازه گیری کند. پزشکان همچنین می توانند از سونوگرافی برای تعیین جامد یا کیستیک بودن توده استفاده کنند.
  • سی تی اسکن یا ام آر آی. سی تی اسکن یا ام آر آی می تواند وجود تومور هیپوفیز را نشان دهد.
    در حالی که پزشکان مراقبت های اولیه می توانند برخی از این آزمایش ها را سفارش دهند، بهتر است به متخصص غدد مراجعه کنید. متخصصان غدد در درمان و مدیریت شرایط سلامتی مرتبط با هورمون تخصص دارند.

مطالب مشابه

روان درمانی اختلال کمبود توجه و بیش فعالی (ADHD)
روان درمانی اختلال کمبود توجه و بیش فعالی (ADHD)
Alternate Text Nazila77
موضوع پزشکی ورزشی تغذیه|زمان مطالعه 3 دقیقه
درمان دارویی اختلال کمبود توجه و بیش فعالی (ADHD)
درمان دارویی اختلال کمبود توجه و بیش فعالی (ADHD)
Alternate Text Nazila77
موضوع پزشکی ورزشی تغذیه|زمان مطالعه 4 دقیقه
درمان بیماری دیستونی
درمان بیماری دیستونی
Alternate Text Nazila77
موضوع پزشکی ورزشی تغذیه|زمان مطالعه 3 دقیقه
بیماری دیستونی چیست و چه علائمی دارد؟
بیماری دیستونی چیست و چه علائمی دارد؟
Alternate Text Nazila77
موضوع پزشکی ورزشی تغذیه|زمان مطالعه 4 دقیقه