برخی از سردردها ناشی از اتفاقاتی است که در زندگی روزمره رخ می دهد. محرک هایی مثل عادات خواب، وضعیت بدنی، استرس و رژیم غذایی در بروز سردرد بی تاثیر نیستند. اگر مکررا دچار سردرد می شوید، می توانید سبک زندگی خود را تنظیم کنید تا از محرک های شناخته شده سردرد جلوگیری کنید. برای تغییر سبک زندگی ممکن است اولین گام حذف غذاهای محرک سردرد از رژیم غذایی شما باشد.
کارشناسان معتقدند سردردهای مرتبط با غذا تنها حدود 20 درصد از کل سردردها را تشکیل می دهند. غذاهای که در این مقاله آورده شده اند در بروز سردرد نقش دارند.
33 درصد از افرادی که به میگرن مبتلا می شوند معتقدند که الکل یک محرک است. افراد مبتلا به سردردهای مکرر یا میگرن ممکن است مدت کوتاهی پس از نوشیدن مشروبات الکلی دچار سردرد شوند یا اگر به مصرف آن معتاد باشند، در صورتی که دیر الکل را مصرف کنند، دچار سردرد می شوند.
این دومین محرک شایع میگرن پس از الکل است. شکلات حاوی انتقال دهنده عصبی بتا فنیل اتیلامین است. این ماده می تواند محرک سردرد باشد، به خصوص در افرادی که میگرن می گیرند. با این حال، متخصصان مطمئن نیستند که آیا خود شکلات باعث سردرد می شود یا اینکه میل به شکلات نشانه ای است که قبل از سردرد یا میگرن ظاهر می شود.
بسیاری از افرادی که دچار سردرد می شوند گزارش می دهند که این طعم دهنده غذا به آنها سردرد می دهد. با این حال، هیچ مطالعه ای هرگز این گزارش ها را تایید نکرده است. تحقیقات بیشتری مورد نیاز است.
نوشیدن کمی کافئین ممکن است به کاهش علائم کمک کند. در بسیاری از سردردها، رگ های خونی اطراف سر متورم می شوند. کافئین این رگ های خونی را منقبض می کند و درد را کاهش می دهد. با این حال، اگر به طور منظم کافئین می نوشید و سپس آن را متوقف کنید، ممکن است بدن شما چندین روز یا حتی هفته ها طول بکشد تا دوباره تنظیم شود. یکی از علائم اصلی ترک کافئین سردرد است. اگر مصرف کافئین را قطع کنید، رگهای خونی داخل و اطراف سر شما متورم میشوند و سردرد بروز می کند.
گوشت های فرآوری شده مانند بیکن، سوسیس و کالباس معمولا حاوی نیترات هستند. این یک محرک شناخته شده برای سردرد است. حتی در مقادیر کم، نیترات ها می توانند باعث سردرد شوند.
تیرامین یک ماده شیمیایی است که در تجزیه طبیعی برخی غذاها تولید می شود. این ماده یک محرک بالقوه سردرد است. تیرامین در غذاهای تخمیر شده و غذاهای مانده یافت می شود. پنیرها، به ویژه پنیرهای مانده شده مانند چدار و پارمزان حاوی تیرامین هستند.
یادداشت روزانه سردرد می تواند مفید باشد. این یک لیست ساده شامل موارد: زمانی که سردرد شما ایجاد شد چقدر طول کشید؟ محرک های احتمالی سردرد چه غذاهایی هستند؟ اگر مطمئن نیستید که یک غذا باعث سردرد شما می شود، سعی کنید مصرف آن غذا را به مدت 4 هفته محدود کنید. سپس، با استفاده از دفتر یادداشت خود برای ردیابی سردرد، متوجه می شوید که با قطع مصرف ماده محذک احتمالی، آیا سردرد شما بهبود می یابد یا خیر. اگر بعد از 4 هفته تغییری ایجاد نشد، ممکن است غذا محرک سردرد نباشد. اگر باردار هستید، کارشناسان توصیه نمی کنند که رژیم غذایی خود را محدود کنید. همچنین امتحان این روش برای کودکان یا نوجوانان توصیه نمی شود.
علاوه بر آنچه می خورید، نحوه غذا خوردن می تواند بر سردرد تأثیر بگذارد. این نکات می تواند به شما در جلوگیری از سردرد کمک کند: وعده های غذایی را حذف نکنید. حتما هر روز صبحانه بخورید. سبزیجات فراوان بخورید. یک رژیم غذایی متعادل داشته باشید. مصرف غذاهای فرآوری شده را محدود کنید. از خوردن غذاهای دارای برچسب که دارای موادی است که نمی شناسید خودداری کنید.
علاوه بر رژیم غذایی، کارهای دیگری نیز وجود دارد که میتوانید برای جلوگیری از سردرد انجام دهید: سعی کنید خوب بخوابید. کارشناسان توصیه می کنند سعی کنید هر روز در ساعت مشخصی از خواب بیدار شوید و بخوابید. از پرخوابی یا کم خوابی خودداری کنید. فعال بمانید. چند بار در هفته حداقل نیم ساعت ورزش کنید. استرس خود را محدود کنید. به دنبال راه هایی برای حل و فصل مسالمت آمیز مناقشات باشید. هر روز زمانی را برای استراحت اختصاص دهید. به عنوان مثال می توان به تنفس عمیق یا گوش دادن به موسیقی آرامش بخش اشاره کرد. توصیه های پزشک خود را دنبال کنید. اگر سردردهای مزمن یا میگرن دارید، پزشک ممکن است به شما داروهای تجویزی، مکملها یا توصیههایی درباره شیوه زندگی بدهد. برای جلوگیری از سردرد، برنامه درمانی پیشنهادی پزشک را دنبال کنید.
منبع: https://www.onhealth.com/content/1/what_foods_cause_headaches_and_migraines