اگر بازیهای ویدیویی را به طور مرتب بازی کنید، مغز شما تغییر میکند و بیشتر روی توده خاکستری که در هیپوکامپ مغز وجود دارد، اثر میگذارد، اندامی که تفکر شما را میسازد است. هرچه مقدار توده خاکستری کمتر شود، ریسک ابتلا به یک بیماری مغزی بالاتر خواهد بود...
بازی کامپیوتری League of Legends یا به اختصار LOL توسط حدوداً 100میلیون نفر بازی میشود. در این بازی معمولا دو تیم پنج نفره در مقابل هم رقابت میکنند اما قواعد بازیپیچیده هستند و بردن در مقابل سایر بازیکنان نیازمند یک تفکر استراتژیک است.
یک مطالعه در اواسط نوامبر ۲۰۱۷ در دانشگاه یورک در انگلستان انجام شد و نتایج آن در یک مجله چاپ شد. روانشناسی به نام الکساندر وید میگوید:
بازیکنان، هرچه مدت بیشتری بازی میکردند، باهوش تر میشدند.
***
بازیهای کامپیوتری یک سرگرمی مشترک و فراگیر برای جوانان امروزی هستند. هرساله بر روی تاثیرات بازی کامپیوتری صدها مطالعه انجام میشود. به هر حال، همه میخواهند بدانند که چگونه مغز و رفتار تحتتاثیر بازی ها قرار میگیرند.
برخلاف باور عمومی، نتایج این مطالعات معمولا به این میرسد که بازیهای کامپیوتری کارکرد مغز را بهبود میبخشند. کاملا واضح است که ممکم است برخی بازی ها IQ را بهبود نبخشند اما در کل عملکرد مغز و سرعت عمل آن را بهبود میبخشند. بعدها دانشمندان تاثیرات مثبت بازی ها را نشان دادند. کسانی که به طور منظم روزانه یک ساعت بازی میکنند، در درک سریع شرایط، ایجاد تصمیم جدید و طبقهبندی اطلاعات، بهتر هستند. دلیل این اتفاق افزایش فعالیت در حوزه یادگیری هیپوکامپ است که ممکن است از طریق بازیهای کامپیوتری آموزش داده شود.
اما بازی بیش از حد، یعنی متوسط چهارده ساعت در هفته، ماده خاکستری گیمر ها را کاهش میدهد و با افزایش ساعت بازی، این کاهش نیز بیشتر میشود.
این یعنی چه؟ حجم ماده خاکستری که در آن سلولهای عصبی قشر مخ زندگی میکنند، به تعدادی از عوامل بستگی دارد و گفتن اینکه آیا تغییر خوب یا بد است، مشکل است. اما یک چیز قطعی است: اگر زمان زیادی را روی بازی ها سپری میکنید، زمان کافی برای چیزهای دیگر ندارید. این مثل نمک است، اگر کم باشد، غذا بی مزه است و اگر زیاد باشد، غذا غیر قابل خوردن میشود.