عوامل خطر بیماری آلزایمر

2023-02-28T07:50:00Z موضوع علم دانش تکنولوژی زمان مطالعه 4 دقیقهدرجه کیفی A

عوامل خطر بیماری آلزایمر

بیماری آلزایمر وضعیتی است که بر عملکرد مغز شما تأثیر می گذارد. در مراحل اولیه، افراد مبتلا به آلزایمر اغلب از دست دادن حافظه را تجربه می کنند، مانند:

  • فراموش کردن مکالمات
  • فراموش کردن وقایع
  • تکرار مکالمات
  • فراموش کردن نام افراد و مکان های آشنا

بیماری آلزایمر یک بیماری پیشرونده است، به این معنی که با گذشت زمان بدتر می شود. افراد مبتلا به آلزایمر در مراحل پایانی اغلب برای اکثر فعالیت های روزمره خود مانند غذا خوردن، لباس پوشیدن و حمام کردن به کمک نیاز دارند.

محققان هنوز مطمئن نیستند که چه چیزی باعث بیماری آلزایمر می شود. اما عوامل خاصی احتمال ابتلای شما به این بیماری صعب العلاج را افزایش می دهد. شما می توانید برخی از عوامل را با انتخاب سبک زندگی متفاوت کنترل کنید. همچنین باید با پزشک خود در مورد کارهای دیگری که می توانید برای کاهش خطر انجام دهید صحبت کنید.

 

سن عامل خطر آلزایمر

آلزایمر یک بخش طبیعی از افزایش سن نیست. با این حال، سن یک عامل خطر برای ابتلا به این بیماری است. طبق گزارش انجمن آلزایمر، از هر 9 نفر بالای 65 سال، 1 نفر و بالای 85 سال از هر 3 نفر یک نفر آلزایمر دارد.

جنسیت

در مورد آلزایمر تعداد زنان از مردان بیشتر است. طبق یک مطالعه، خطر ابتلا به این بیماری در زنان 1.5 تا 3 برابر بیشتر از مردان است. شانس بعد از یائسگی افزایش می یابد. از آنجایی که زنان معمولا بیشتر از مردان عمر می کنند و بروز آلزایمر با افزایش سن افزایش می یابد، این نیز می تواند یک عامل باشد.

سابقه خانوادگی

آلزایمر اغلب در خانواده وجود دارد. اگر والدین، خواهر و برادر یا فرزندی به این بیماری مبتلا هستید، احتمال اینکه خودتان به آن مبتلا شوید بیشتر است. اگر چندین عضو خانواده مبتلا به آلزایمر باشند، خطر شما افزایش می یابد. این می تواند به دلیل ژن ها، عوامل سبک زندگی یا ترکیبی از هر دو باشد.

ژن APOE-e4 در اینجا نیز نقش دارد. APOE-e4 همراه با سابقه خانوادگی این بیماری به طور قابل توجهی خطر ابتلا را افزایش می دهد.

ضربه به سر

افرادی که آسیب های جدی به سر داشته اند بیشتر در معرض خطر آلزایمر هستند. اگر آسیب شامل از دست دادن هوشیاری یا تکرار مکرر مانند ورزش های تماسی باشد، خطر آنها افزایش می یابد.

ناهنجاری های مغزی

دانشمندان ناهنجاری های مغزی را در افرادی که احتمال دارد بعداً به آلزایمر مبتلا شوند شناسایی کرده اند. یکی وجود توده های کوچک پروتئین است که به عنوان پلاک نیز شناخته می شود. دیگری رشته های پروتئینی پیچ خورده یا درهم است. التهاب، انقباض بافت و از دست دادن ارتباط بین سلول های مغزی سرنخ های دیگری است که ممکن است آلزایمر ایجاد کند.

سیگار کشیدن

محققان سیگار کشیدن را به عنوان یک عامل خطر برای آلزایمر شناسایی کرده اند. مقاله ای که در مجله آمریکایی اپیدمیولوژی منتشر شد، 19 مطالعه قبلی را بررسی کرد. محققان به این نتیجه رسیدند که سیگاری‌های فعلی نسبت به کسانی که هرگز سیگار نکشیده‌اند بیشتر در معرض ابتلا به آلزایمر و سایر اشکال زوال عقل هستند.

 

عوامل دیگر

فشار خون بالا
فشار خون بالا ممکن است خطر ابتلا به آلزایمر را افزایش دهد. محققان یک ارتباط قوی بین فشار خون بالا در میانسالی و احتمال ابتلای بعدی به این بیماری را یافته اند.

چاقی
اضافه وزن می تواند خطر ابتلا به آلزایمر را دو برابر کند. چاقی یا شاخص توده بدنی بیش از 30 درصد خطر شما را سه برابر می کند.

فعالیت بدنی محدود
ورزش نکردن می تواند شما را مستعد ابتلا به آلزایمر کند. اگر حداقل دو بار در هفته در دوران میانسالی ورزش کنید، ممکن است احتمال ابتلا به آلزایمر را در سال‌های بالاتر کاهش دهید.

عدم فعالیت ذهنی
فعالیت ذهنی ممکن است به اندازه فعالیت بدنی برای کاهش خطر شما مهم باشد. چالش های ذهنی عبارتند از:

  • تحصیلات عالی
  • نواختن یک ساز موسیقی
  • کار کردن در شغلی که علاقه دارید
  • بازی فکری
  • پازل ها
  • خواندن

این چالش های ذهنی ممکن است به حفظ عملکردهای شناختی شما کمک کند. تعامل اجتماعی نیز کمک می کند. نکته کلیدی انتخاب فعالیت هایی است که شما را به چالش می کشد. محققان منبع مطمئن مطمئن نیستند که چرا این کار می کند. یک نظریه این است که مغز شما ارتباطات داخلی بیشتری را از طریق این چالش ها ایجاد می کند که از زوال عقل محافظت می کند.

(بهترین وبسایت های بازی های فکری و آموزشی مغز)

اگر در مورد خطر ابتلا به آلزایمر نگران هستید، با پزشک خود قرار ملاقات بگذارید. از مشکلات حافظه ای که دارید یادداشتی داشته باشید و در قرار ملاقات خود به آن رسیدگی کنید. اگرچه هیچ درمانی وجود ندارد، تشخیص زودهنگام به شما این امکان را می دهد که درمانی را شروع کنید که به شما در مدیریت علائم کمک می کند.به یاد داشته باشید که از دست دادن حافظه فقط مربوط به آلزایمر نیست عوامل دیگری در این خصوص دخیل هستند که برای اطلاعات بیشتر مطلب مفید علل از دست دادن حافظه را مطالعه نمایید.

مطالب مشابه

حمله قلبی چیست؟
حمله قلبی چیست؟
Alternate Text Nazila77
موضوع علم دانش تکنولوژی|زمان مطالعه 4 دقیقه
بهترین اپلیکیشن های برنامه ریزی روزانه برای سال 2023
بهترین اپلیکیشن های برنامه ریزی روزانه برای سال 2023
Alternate Text Nazila77
موضوع علم دانش تکنولوژی|زمان مطالعه 4 دقیقه
اپلیکیشن های مفید برای کمک به اضطراب
اپلیکیشن های مفید برای کمک به اضطراب
Alternate Text Nazila77
موضوع علم دانش تکنولوژی|زمان مطالعه 5 دقیقه
راه های آسان برای حذف کوکی ها
راه های آسان برای حذف کوکی ها
Alternate Text Nazila77
موضوع علم دانش تکنولوژی|زمان مطالعه 2 دقیقه