نکات مفید برای مراقبت از چشم

2022-01-07T09:14:00Z موضوع پزشکی ورزشی تغذیه زمان مطالعه 6 دقیقهدرجه کیفی A

نکات مفید برای مراقبت از چشم

چشم یکی از حساس ترین اعضای بدن است، لذا لازم است مراقبت صحیح از آن را یاد بگیریم تا دچار بیماری یا آسیب های چشمی نشویم، از این رو مطالعه مقاله ی زیر به کسانی که به چشم خود اهمیت می دهند، توصیه می شود.

زمان استفاده از صفحه نمایشگر را کاهش دهید


نگاه کردن به صفحه نمایش رایانه، تبلت، تلویزیون و گوشی های هوشمند ممکن است چشمان شما را خسته کرده و باعث خستگی چشم شود. نور آبی صفحه نمایش نیز ممکن است به چشمان شما آسیب برساند. هنگام ثبت زمان صفحه نمایش از قانون 20-20-20 پیروی کنید. این بدان معناست که برای هر 20 دقیقه که به صفحه دستگاه نگاه می کنید، باید حداقل به مدت 20 ثانیه به چیزی که حداقل 20 فوت دورتر است خیره شوید. وقتی از کامپیوتر استفاده می کنید، شرایط ارگونومیک را مهیا کنید. مطمئن شوید که صفحه نمایش هم راستا با سطح چشم یا کمی پایین تر است. طوری بنشینید که تقریباً 25 اینچ از صفحه نمایش فاصله داشته باشید. وقتی که از صفحه نمایش استفاده می کنید، مطمئن شوید که نور کافی دارید. هم چنین می توانید از فیلترهای صفحه نمایش برای به حداقل رساندن تابش خیره کننده استفاده کنید.

از چشمان خود در برابر نور خورشید محافظت کنید


می دانید که اشعه ماوراء بنفش (UV) خورشید می تواند پوست شما را بسوزاند، اما آیا می دانستید که می تواند به چشم شما نیز آسیب برساند؟ مشکلات بالقوه سلامت چشم ناشی از قرار گرفتن بیش از حد در معرض اشعه UV شامل سوختگی قرنیه، آب مروارید و دژنراسیون ماکولا است. حتی ممکن است به سرطان پوست روی پلک نیز منجر شود. حتی در روزهای ابری همیشه از عینک آفتابی استفاده کنید که 99% تا 100% اشعه UVA و UVB را مسدود کند. به یاد داشته باشید که برخی اشیا، از جمله بتن، ماسه، برف و آب، اشعه ماوراء بنفش را منعکس می کنند. همچنین می توانید برای محافظت از چشمان خود در برابر اشعه های مضر UV به کلاه ها و چترهای لبه پهن اعتماد کنید.

در محل کار و خانه مراقب چشمان خود باشید


صدمات چشمی در خانه و محل کار رایج است. کارشناسان تخمین می زنند که اگر افراد از محافظ چشم کافی استفاده کنند، بیش از 90 درصد از آسیب های چشمی قابل پیشگیری است. هنگامی که روی پروژه هایی در محل کار یا خانه کار می کنید از عینک محافظ استفاده کنید. هنگام انجام ورزش هایی که چشمان شما را در معرض خطر قرار می دهند مانند ورزش های چوگان، بیس بال، سافت بال، بسکتبال و راکت از عینک محافظ استفاده کنید. لنزهای پلی کربنات حداکثر محافظت را ارائه می دهند زیرا نسبت به سایر مواد در برابر ضربه مقاوم تر هستند.

چشمان خود را تغذیه کنید


همان غذاهایی که از رگ های خونی در قلب شما محافظت می کنند برای چشمان شما نیز مفید هستند. مقدار زیادی غذاهای مفید از جمله غلات، سبزیجات با برگ های تیره و مرکبات مصرف کنید. مواد مغذی مانند روی، بتاکاروتن، لوتئین و زآگزانتین به ویژه از بینایی شما محافظت می کنند. غذاهای غنی از روی عبارتند از صدف، مرغ و گوشت بدون چربی. منابع گیاهی روی شامل لوبیا، بادام زمینی و نخود فرنگی است. بتاکاروتن در میوه ها و سبزیجات زرد و نارنجی روشن یافت می شود. بدن شما به ویتامین A نیاز دارد تا به بینایی کمک می کند. لوتئین و زآگزانتین در سبزی های برگدار مانند کلم پیچ، اسفناج و سبزی کولارد یافت می شوند. مقادیر کمتری از این مواد مغذی در ذرت، نخود سبز، بروکلی، کاهوی رومی و تخم مرغ یافت می شود.

به چشمان خود توجه کنید


اگر مشکلات چشمی دارید، اگر از قرمزی و خارش چشم رنج می برید، از آنتی هیستامین ها یا قطره های چشمی تسکین دهنده استفاده کنید. برای کاهش علائم، کمپرس سرد را روی چشمان خود قرار دهید. گرد و غبار یا کثیفی را با شستشوی چشمان خود با آب تمیز یا محلول نمکی فرموله شده برطرف کنید. در صورت بروز مشکلات بالقوه جدی مانند چشم درد، تورم، ترشحات یا حساسیت غیرعادی به نور، فوراً به چشم پزشک مراجعه کنید. اگر دچار مشکلات بینایی مانند جرقه های نور، لکه های شناور تیره، از دست دادن جزئی بینایی، نابینایی یا سایر مشکلات بینایی خود شدید، فوراً به چشم پزشک مراجعه کنید.

مراقبت مناسب از لنز تماسی


با مراقبت خوب از لنزهای تماسی خود از بینایی خود محافظت کنید. قبل از اینکه لنزهای تماسی را داخل یا خارج کنید، دست های خود را کاملا بشویید. فقط از پاک کننده لنز و قطره هایی استفاده کنید که توسط چشم پزشک یا اپتومتریست توصیه شده است. پس از هر بار استفاده کیس خود را بشویید و خشک کنید. حداقل هر 2 تا 3 ماه یکبار کیس را تعویض کنید. قبل از رفتن به شنا، لنزهای تماسی خود را بردارید. شب قبل از خواب لنزهای خود را بیرون بیاورید. از لنزهای بیشتر از حد توصیه شده استفاده نکنید. برنامه تعویض لنز را که توسط چشم پزشک یا اپتومتریست توصیه شده است دنبال کنید.

عوارض جانبی دارو را کنترل کنید


مسدود کننده های بتا، دیورتیک ها، داروهای ضد آریتمی، استاتین ها، داروهای ضد روان پریشی، داروهای ضد افسردگی، استروئیدها، داروهای ضد درد، آنتی هیستامین ها، داروهای خواب آور و بسیاری از داروهای دیگر می توانند بینایی شما را تحت تاثیر قرار دهند. اگر پزشک برای شما دارو تجویز کرد به احساس خود توجه کنید. از هرگونه عوارض جانبی احتمالی آگاه باشید و فوراً آنها را به پزشک خود گزارش دهید. اعوجاج بینایی و علائم چشم ناشی از داروها ممکن است از خفیف تا شدید متغیر باشد. عوارض جانبی دارو ممکن است شامل خشکی چشم، خستگی چشم، آبریزش چشم، حساسیت به نور، تاری دید، دوبینی، پف چشم و افتادگی پلک باشد.

مراقب مواد آرایش چشم باشید


لوازم آرایشی چشم ممکن است حاوی باکتری باشد. مواد آرایشی چشم و ریمل را هر 3 ماه یکبار دور بریزید. اگر دچار عفونت چشمی شدید، فورا تمام لوازم آرایش چشم خود را دور بیندازید و با چشم پزشک خود قرار ملاقات بگذارید. مواد آرایشی را با دیگران به اشتراک نگذارید و از نمونه های فروشگاه دوری کنید. اگر آلرژی دارید، محصولات ضد حساسیت را انتخاب کنید و در استفاده از محصولات جدید مراقب باشید. هر بار یک محصول جدید را امتحان کنید تا بتوانید به راحتی واکنش های آلرژیک احتمالی را کنترل کنید. قبل از آرایش، پوست خود را کاملا تمیز و خشک کنید. شب قبل از خواب آرایش خود را پاک کرده و صورت خود را بشویید.

برنامه ریزی منظم برای معاینه چشم


اگر بینایی خوب و چشمانی سالم می خواهید، به طور منظم برای معاینه چشم به چشم پزشک مراجعه کنید. حتی افرادی که از عینک استفاده نمی کنند نیز باید به طور منظم چشم و بینایی خود را بررسی کنند. اکثر افراد در سنین 18 تا 60 سالگی حداقل هر سال یکبار نیاز به معاینه چشم دارند. افراد بالای 60 سال و کسانی که از لنزهای تماسی استفاده می کنند یا دارای شرایط پزشکی هستند که ممکن است روی چشم ها تأثیر بگذارد - از جمله فشار خون بالا، دیابت، یا سابقه خانوادگی بیماری چشم - باید سالانه معاینه چشم انجام شود. معاینه چشم می تواند مشکلاتی مانند دوربینی، پیرچشمی، آستیگماتیسم، گلوکوم و دژنراسیون ماکولا را تشخیص دهد. پزشک می تواند شبکیه، ماکولا و سایر قسمت های چشم شما را معاینه کند. پزشک همچنین بینایی شما را در طول معاینه ارزیابی می کند.

ترک سیگار


سیگار خطر ابتلا به بیماری های چشمی از جمله آب مروارید، دژنراسیون ماکولا مرتبط با سن (AMD)، خشکی چشم، یووئیت و رتینوپاتی دیابتی را افزایش می دهد. سیگار به آسیب عروق خونی کمک می کند که ممکن است منجر به تجمع پلاک و عروق ضعیف شود. این امر خطر حمله قلبی و آسیب به شبکیه را افزایش می دهد. این به نوبه خود ممکن است منجر به از دست دادن بینایی شود. هنگامی که سیگار را ترک می کنید، خطر ابتلا به بیماری های چشمی کاهش می یابد. در صورت نیاز به کمک برای ترک سیگار از پزشک خود بپرسید.

مطالب مشابه

چه غذاهایی سندرم PMS را بدتر می کند؟
چه غذاهایی سندرم PMS را بدتر می کند؟
Alternate Text دلارام
موضوع پزشکی ورزشی تغذیه|زمان مطالعه 4 دقیقه
چگونه در تعطیلات به رژیم کاهش وزن خود پایبند باشیم؟
چگونه در تعطیلات به رژیم کاهش وزن خود پایبند باشیم؟
Alternate Text دلارام
موضوع پزشکی ورزشی تغذیه|زمان مطالعه 3 دقیقه
چالش جدید نظام درمانی هند بعد از همه گیری کرونا
چالش جدید نظام درمانی هند بعد از همه گیری کرونا
Alternate Text m_maghzi
موضوع پزشکی ورزشی تغذیه|زمان مطالعه 4 دقیقه
فکت های جالب درباره زبان که نمی دانستید.
فکت های جالب درباره زبان که نمی دانستید.
Alternate Text دلارام
موضوع پزشکی ورزشی تغذیه|زمان مطالعه 5 دقیقه