چگونه کودک خود را ترغیب کنیم تا سبزیجات خود را بخورد؟

2022-05-20T07:36:00Z موضوع پزشکی ورزشی تغذیه زمان مطالعه 3 دقیقهدرجه کیفی A

چگونه کودک خود را ترغیب کنیم تا سبزیجات خود را بخورد؟

کودک نوپا ( کودکانی که به تازگی به راه میفتند ) معمولا به غذاهای شیرین مثل کیک یا غذاهای گوشتی که شامل گوشت، مرغ و... هستند علاقه مند است و به راحتی آنها را می خورد. اما برای رشد کودک تنها این موارد کافی نیست و او باید میزان مناسبی سبزیجات هم تغذیه کند تا هم غذای سالم تری بخورد و هم رژیم غذایی متعادلی به او برسد تا رشدش خوب باشد. اما چنین کاری آسان نیست و بسیاری از این کودکان نوپا علاقه ای به این موارد ندارد، به خصوص اگر آنها را به غذاهای پر چربی مثل سیب زمینی و ناگت عادت داده باشیم و او دیگر غذایی که سرخ نشده یا پر از پنیر و سس نیست را نمی خورد، پس احتمالا کودک شما علاقه ای به سبزیجاتی نظیر بروکلی، کاهو و هویج ندارد. اگر قصد دارید او را ترغیب کنید تا به سبزیجات هم علاقه مند شود، مطلب زیر می تواند برای شما مفید واقع شود.

پاداش دادن به کودکان

در چنین شرایطی باید تلاش زیادی کرد و طبق یک تحقیق جدید در دانشگاه ماآستریخت هلند، رشوه دادن به کودک شما می تواند یک راه برای ترغیب کردن آنها با خوردن سبزیجات باشد. در این آزمایش که در کنگره اروپایی چاقی ارائه شد، محققان آزمایش کردند که آیا یک پاداش غیر غذایی و جذاب، مثل یک برچسب یا اسباب بازی کوچک، می تواند باعث شود کودکان به خوردن سبزیجات ترغیب شوند. در ابتدا کودکان چند مهد کودک به سه گروه تقسیم شدند. به یک گروه سبزیجات داده شد و هر موقع آنها را خوردند پاداش گرفتند، یک گروه سبزیجات دریافت کردند اما پاداشی در کار نبود و گروه سوم هم نه سبزیجات دریافت کردند و نه جایزه! در انتهای تحقیق گروه اول که یک پاداش جذاب و غیر غذایی به آنها داده شد نسبت به دو گروه دیگر اشتیاق بیشتری برای خوردن سبزیجات داشتند. سرپرست این تحقیق، بریت فن بِلکوم در گفتگو با خبرنگاران گفت:

پاداش دادن به کودکان برای خوردن سبزیجات می تواند باعث شود اشتیاق آنها برای خوردن انواع سبزیجات بیشتر شود. هرچند نوع جایزه خیلی مهم است و باید جذاب باشد، اما غذا نه!

اثربخشی تقویت مثبت

بث اولر، یک پزشک خانواده در پلین ویل آمریکا می گوید "کودکان نوپا نسبت به تقویت مثبت جواب خیلی مثبتی می دهند". اسکینر، روانشناس مطرح آمریکایی در قرن بیستم تقویت مثبت را اینگونه تعریف می کند:

هر نوع پاداش یا رفتاری که باعث شود احتمال تکرار یک نتیجه بیشتر شود را تقویت مثبت می توان نامید.

در واقع با یک بازخورد مثبت نسبت به عمل فرد دیگر، مسبب شویم که او این رفتار را بیشتر کند، مثلا هربار که کودکی تلاش می کند بند کفش هایش را خودش ببندد و موفق شود برای او دست بزنیم. تقویت مثبت یکی از انواع شرطی سازی است که طی آن باعث می شویم رفتاری در یک فرد نهادینه شود یا از بین برود. تقویت مثبت می تواند به اشکال مختلف باشد، مثل تشویق زبانی و دست زدن تا موارد خارجی تر مثل کادو دادن به کودک. بسته به کودک شما می توانید به او پاداش های متفاوت بدهید، چه یک برچسب باشد چه اسباب بازی کوچک. اما اولر اخطار می دهد که "ممکن است مثل یک سابقه عمل کند که نمی خواهید ادامه پیدا کند"، بدین معنی که ممکن است کودک شما برای رفتارهای دیگر هم چنین پاداشی از شما بخواهد، مثلا انتظار داشته باشد هر موقع سر میز غذا می نشیند به او هدیه بدهید! پس مراقب باشید که در این تقویت مثبت خیلی افراطی عمل نکنید وگرنه ممکن است به ضرر شما شود و از بین بردن عادت هدیه گرفتن کودک خود سختی بالایی می طلبد! در نهایت اولر می گوید:

هر والدی کودک خود را بهتر از هر شخص دیگری می شناسد. اگر یک برچسب باعث می شود تا کودک شما حاضر باشد دست به تجربه جدیدی بزند، شاید پاداش دادن خیلی هم عمل منفی ای نباشد.

 

در نهایت تجربه هم نقش مهمی می تواند ایفا کند و شما به عنوان یک والد می توانید بهترین برداشت از کودک خود را داشته باشید، مثلا اگر سبزیجات را به شکل خاصی ببرید ( مثلا شکل گل ) این می تواند برای کودک جذاب باشد و او تصمیم بگیرد که فرصتی به این سبزیجات بدهد!

مطالب مشابه

آنتی اکسیدان ها چگونه می توانند برای سلامتی ما مفید باشند؟
آنتی اکسیدان ها چگونه می توانند برای سلامتی ما مفید باشند؟
Alternate Text Nazila77
موضوع پزشکی ورزشی تغذیه|زمان مطالعه 3 دقیقه
چگونه چشمان خود را سالم نگه داریم؟
چگونه چشمان خود را سالم نگه داریم؟
Alternate Text Nazila77
موضوع پزشکی ورزشی تغذیه|زمان مطالعه 5 دقیقه
دیابت و آسیب چشمی
دیابت و آسیب چشمی
Alternate Text Nazila77
موضوع پزشکی ورزشی تغذیه|زمان مطالعه 4 دقیقه
دیابت و آسیب تاندون
دیابت و آسیب تاندون
Alternate Text Nazila77
موضوع پزشکی ورزشی تغذیه|زمان مطالعه 4 دقیقه