چه غذاهایی بیشتر سطح گلوکز را افزایش میدهند که میتواند برای سلامتی شما بسیار خطرناک باشد؟
افزایش قند خون یکی از شاخصهای بافتهای ما است که باید به آن توجه ویژهای داشته باشیم، به خصوص زمانی که تشخیص داده شده است دیابت داریم، زیرا در این موارد بیشتر از مواردی از هیپرگلیسمی، یعنی افزایش قابل توجه گلوکز در خون بیش از سطح طبیعی، رنج میبریم.
اما اگرچه عوامل زیادی وجود دارند که میتوانند در افزایش گلوکز دخالت کنند، غذاهایی که ما میخوریم بیشترین تاثیر را بر این امر میگذارند، به همین دلیل است که امروز میخواهیم بدانیم چه غذاهایی بیشتر گلوکز را افزایش میدهند که میتواند برای سلامتی بسیار خطرناک باشد.
درست است که در بسیاری از مواقع پرهیز از مصرف بسیاری از غذاهای لذیذ دشوار است اما متأسفانه در اغلب موارد این مواد غذایی برای سلامتی و به ویژه در مورد کنترل گلوکز مضر هستند، بنابراین توصیه میشود از مصرف غذاهای خوشمزه زیر خودداری کنید یا حداقل مصرف آن را کاهش دهید.
نوشابه های قندی و گازدار
نوشابههای گازدار، نوشیدنیهای فرآوریشده یا حتی با آبمیوههای طبیعی حاوی مقادیر زیادی قند شیرینکننده، به سرعت گلوکز خون را افزایش میدهند، زیرا قند تقریباً بلافاصله متابولیزه میشود و افزایش سطح قند را ایجاد میکند که میتواند بر سلامتی تأثیر بگذارد.
غذاهای فوق فرآوری شده
غذاهای فوق فرآوری شده یکی از بدترین دشمنانی است که هر فردی از نظر سلامتی میتواند داشته باشد، به ویژه به دلیل افزایش گلوکز که پس از مصرف آنها ایجاد میشود زیرا علاوه بر داشتن قند و کربوهیدرات بالا، در معرض فرآیندهایی نیز قرار میگیرند که سموم تولید میشوند و مقاومت به انسولین ایجاد میکنند.
چاشنی ها و سس ها
چاشنیها و سسها همراهی ایدهآل برای طیف وسیعی از غذاها هستند، زیرا طعم بسیار بیشتری را ایجاد میکنند، با این حال، به طور کلی در ترکیبات آنها عناصری مانند فروکتوز، قند ذرت و مواد افزودنی وجود دارد که به عدم کنترل گلوکز کمک میکنند.
سوسیس و کالباس و گوشتهای فرآوری شده
این نوع غذا، میزان تری گلیسیرید و کلسترول را افزایش میدهد و در نتیجه خطر ابتلا به مشکلات قلبی عروقی را افزایش می دهد که بر کنترل گلوکز خون نیز تأثیر میگذارد.
غذاهای تصفیه شده
غلات، آرد، برنج، ماکارونی و بقیه غذاهایی که طی فرآیندی برای تصفیه آنها انجام میشود، ویتامینها، مواد معدنی، آنتی اکسیدانها و فیبر را از دست میدهند و به طور قابل توجهی بر میزان قند تجمع یافته در جریان خون تأثیر میگذارد.
الکل
اگرچه این به خودی خود یک غذا نیست، اما بخشی از رژیم غذایی بسیاری از افراد است، زیرا معمولاً در جلسات، مهمانیها، مصاحبههای کاری یا حتی در لحظات آرامش مصرف میشود، با این حال بسیاری از نوشیدنیهای الکلی حاوی مقادیر زیادی شکر و چیزهایی هستند که نمیتواند بر تولید گلوکز توسط کبد تأثیر بگذارد و میتواند سناریوی مخالف یعنی هیپوگلیسمی را ایجاد کند.
علاوه بر پرهیز از همه این غذاها، داشتن عادات دیگری مانند خوب خوابیدن و ورزش کردن نیز ضروری است.