مطالعه دانشگاه هاروارد ارتباط بین مصرف ویتامین D و خطر ابتلا به سرطان را نشان میدهد.
خواص ویتامین D فراتر از یک ریزمغذی ضروری برای عملکرد بدن یا ضروری برای سلامت استخوان است. از این نظر، مطالعه جدیدی که توسط دانشگاه هاروارد انجام شده است، اطمینان میدهد که افزایش دریافت این ویتامین با 50 درصد کاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ در اوایل جوانی مرتبط است.
این شواهد علمی جدیدی است که فواید مصرف مقادیر بالاتر ویتامین D به ویژه از منابع غذایی را برای محافظت از بدن در برابر ظهور سرطان روده بزرگ در سنین پایین نشان میدهد.
این تحقیق توسط دانشمندان موسسه سرطان Dana-Farber، هاروارد، دانشکده بهداشت عمومی چان و سایر موسسات انجام شده است. بنابراین، نتایج این تحقیق میتواند دریافت بالاتر ویتامین D را برای تشخیص و پیشگیری از سرطان روده بزرگ در بزرگسالان زیر 50 سال نشان دهد.
کارشناسان درگیر در این مقاله تحقیقاتی، استدلال میکنند که دریافت ویتامین D از منابع غذایی مانند ماهی، قارچ، تخم مرغ و شیر در دهههای اخیر کاهش یافته است.
مدیر مرکز سرطان روده بزرگ در رابطه با این مطالعه جدید پیش گامانه خاطرنشان میکند که «ویتامین D در مطالعات آزمایشگاهی بر ضد سرطان روده بزرگ فعالیت دارد. از آنجایی که کمبود ویتامین D در سالهای اخیر به طور پیوسته در حال افزایش بوده است، ما نمیدانیم که آیا این ممکن است به افزایش میزان سرطان روده بزرگ در جوانان کمک کند یا خیر.»
به طور خاص، در پی این مطالعه پیش گامانه که میتوانید اطلاعات دقیقتری برای آن در لینک زیر بیابید، قویترین ارتباط با ویتامین D در کاهش خطر سرطان روده بزرگ عمدتاً در محصولات لبنی یافت میشود.
با این حال، علیرغم این شواهد جدید، که میتواند تصویر جدیدی را در رابطه بین سرطان روده بزرگ و دریافت ویتامین D نشان دهد، دانشمندان تحقیقات بیشتری را در نمونه جمعیتی بزرگتر توصیه میکنند.
اهمیت در بزرگسالان جوان
در هر صورت، محققان متوجه شدند که دریافت کل ویتامین D، بیشتر با خطر کمتر ابتلا به سرطان روده بزرگ زودرس و پیش سازها مرتبط است.
نویسنده اصلی این مقاله تحقیقاتی توضیح میدهد که «نتایج ما بیشتر تأیید میکند که ویتامین D ممکن است در بزرگسالان جوان برای سلامتی و احتمالاً برای پیشگیری از سرطان روده بزرگ مهم باشد.»
او همچنین نتیجهگیری میکند که «درک عوامل خطر مرتبط با سرطان روده بزرگ با شروع زودرس بسیار مهم است تا بتوانیم توصیههای آگاهانهای درباره رژیم غذایی و سبک زندگی ارائه دهیم و همچنین افراد پرخطر را برای شناسایی زودهنگام شناسایی کنیم.»