دیابت و آسیب چشمی

2022-03-06T08:20:00Z موضوع پزشکی ورزشی تغذیه زمان مطالعه 4 دقیقهدرجه کیفی A

دیابت و آسیب چشمی

دیابت وضعیتی است که می تواند منجر به مشکلات پزشکی شود که بر چشم ها تأثیر می گذارد. در این مطلب در مورد رابطه بین دیابت و چشم ها و راه های پیشگیری از مشکلات بحث خواهد شد.


دیابت چگونه روی چشم شما تأثیر می گذارد؟

دیابت زمانی رخ می دهد که بدن شما به درستی غذا را به عنوان انرژی پردازش نمی کند. وقتی دیابت دارید، بدن شما یا به انسولین پاسخ نمی دهد یا تولید نمی کند، هورمونی که گلوکز (قند خون) را به سلول های بدن شما می رساند. وجود گلوکز بیش از حد در جریان خون، خارج از سلول‌هایی که به آن تعلق دارد، می‌تواند منجر به آسیب رگ‌های خونی و اعصابی شود که در سراسر بدن شما، از جمله چشم‌ها، جریان دارند.

 

 

بیماری چشم دیابتی

بیماری چشم دیابتی به گروهی از بیماری های چشمی اطلاق می شود که می تواند ناشی از دیابت باشد. شامل:

  • رتینوپاتی دیابتی : رتینوپاتی دیابتی که علت اصلی نابینایی در بزرگسالان است، زمانی اتفاق می‌افتد که تغییرات در رگ‌های خونی شبکیه باعث نشت رگ‌ها یا رشد رگ‌های خونی جدید غیرطبیعی در سطح شبکیه می‌شود.
  • ادم ماکولا : ماکولا - مرکز شبکیه که دید واضح و مستقیم را فراهم می کند - می تواند به دلیل نشت رگ های خونی ناشی از دیابت متورم شود. می تواند منجر به تاری یا تحریف دید شود.
  • گلوکوم: یکی از انواع گلوکوم، گلوکوم نئوواسکولار، ناشی از دیابت است. سطوح بالای قند می تواند به رگ های خونی شبکیه آسیب برساند و منجر به ایجاد رگ های جدید غیر طبیعی شود. هنگامی که رگ های خونی جدید روی عنبیه چشم (قسمت رنگی چشم) رشد می کنند، می تواند باعث افزایش فشار چشم و گلوکوم شود.
  • آب مروارید: به دلیل افزایش قند خون، آب مروارید در افراد دیابتی زودتر شکل می گیرد و سریعتر پیشرفت می کند. یک تجمع کدر در عدسی چشم ایجاد می کند که منجر به آب مروارید می شود.

 

 

تورم عدسی چشم در دیابت

یکی دیگر از اثرات بالقوه دیابت، تورم عدسی چشم است که منجر به تاری دید می شود. اگر سطح قند خون شما به سرعت از پایین به نرمال تغییر کند، ممکن است شکل عدسی چشم شما تحت تأثیر قرار گیرد و دید شما تار شود. بعد از تثبیت قند خون بینایی شما به حالت عادی باز می گردد. «اگر عینک می‌زنید، مطمئن شوید که سطح قند خونتان قبل از معاینه کنترل شده است تا بتوانید دقیق‌ترین نسخه عینک را دریافت کنید».

 

 

پیشگیری از بیماری چشم دیابتی

بهترین راه برای جلوگیری از مشکلات چشمی مرتبط با دیابت، مدیریت سطح قند خون، فشار خون و سطح کلسترول است.


راه هایی که می توانید به جلوگیری از مشکلات چشمی ناشی از دیابت کمک کنید عبارتند از:

  • قند خون خود را کنترل کنید. پزشک شما می تواند راهنمایی هایی را در مورد نحوه طبیعی نگه داشتن قند خون و جلوگیری از نوساناتی که می تواند منجر به بیماری های چشمی دیابتی شود، ارائه دهد. علاوه بر چک کردن چشم، کنترل قند خون نیز بسیار مهم است. (درمورد باید ها و نباید های تغذیه ای برای کنترل دیابت بیشتر بخوانید)
  • فشار خون و کلسترول خود را کاهش دهید. در مورد روش هایی که می توانید با فشار خون بالا و کلسترول مبارزه کنید، توصیه هایی را از پزشک خود دریافت کنید، زیرا این موارد می توانند بیماری چشم دیابتی را بدتر کنند.
  • سیگار نکشیدن. سیگار کشیدن می تواند باعث آسیب بیشتر به رگ های خونی شما، از جمله رگ های خونی در چشم شما شود، بنابراین بسیار مهم است که سیگار را ترک کنید.
  • از اشعه های مضر پرهیز کنید. با استفاده از عینک آفتابی از خود در برابر پرتوهای مضر فرابنفش خورشید محافظت کنید. قرار گرفتن در معرض این اشعه ها می تواند سرعت پیشرفت آب مروارید را افزایش دهد.

 

معاینه چشم دیابتی

اگر دیابت برای شما تشخیص داده شده است، انجام معاینات منظم چشم برای ارزیابی سلامت چشم و تشخیص هرگونه تغییر مهم است.

معاینه چشم دیابت چگونه کار می کند؟
معاینه چشم دیابتی به دو صورت انجام می شود:

  1. چشم پزشک قطره هایی را در چشمان شما می ریزد تا مردمک ها را گشاد کرده و سلامت شبکیه را مشاهده کند.
  2. برای عکس برداری از پشت چشم از دوربین مخصوصی استفاده می شود. این تصاویر به یک برنامه کامپیوتری فرستاده می شود که از هوش مصنوعی برای یافتن رتینوپاتی دیابتی در تصاویر استفاده می کند. در کمتر از یک دقیقه، این برنامه مشخص می کند که آیا شما به رتینوپاتی دیابتی مبتلا هستید و نیاز به پیگیری با چشم پزشک دارید یا خیر.


 معاینه چشم بسیار مهم است.به پزشکان اجازه می‌دهد تا مشکلات را زود تشخیص دهند و در صورت نیاز به درمان‌هایی برای جلوگیری از کاهش بینایی ناشی از دیابت به شما پیشنهاد دهند.

درک نتایج آزمایش چشم دیابت از سیستم هوش مصنوعی

من یک نتیجه منفی دریافت کردم: نتیجه منفی به این معنی است که شما سطحی از رتینوپاتی دیابتی ندارید ولی باید توسط چشم پزشک ارزیابی شود. اگر تاری دید یا سایر علائم کاهش بینایی دارید، باید فوراً به یک متخصص  چشم مراجعه کنید. در صورت عدم وجود علائم کاهش بینایی، آزمایش مجدد در عرض 12 ماه توصیه می شود.


من یک نتیجه «کیفیت تصویر ناکافیimage quality insufficient» دریافت کردم: در تعداد کمی از موارد، گرفتن عکس با کیفیت کافی برای سیستم کامپیوتری برای تشخیص رتینوپاتی دیابتی ممکن نیست. اگر این اتفاق بیفتد، برای معاینه چشم مجددا به چشم پزشک معرفی می شوید.


من یک نتیجه مثبت دریافت کردم: نتیجه مثبت به این معنی است که شما سطحی از رتینوپاتی دیابتی دارید که باید توسط چشم پزشک ارزیابی شود. فقط چشم پزشک می تواند تشخیص دهد که آیا بیماری به اندازه کافی برای درمان شدید است یا خیر. یک نتیجه مثبت یادآور مهمی است که با پزشک خود در مورد برنامه مراقبتی و راه‌هایی برای کمک به کاهش خطر بدتر شدن رتینوپاتی دیابتی و احتمالاً از دست دادن بینایی صحبت کنید.

( در ادامه همچنین در مورد دیابت و آسیب تاندونی نیز بیشتر بدانید)

مطالب مشابه

دیابت و آسیب تاندون
دیابت و آسیب تاندون
Alternate Text Nazila77
موضوع پزشکی ورزشی تغذیه|زمان مطالعه 4 دقیقه
فواید ورزش برای قلب
فواید ورزش برای قلب
Alternate Text Nazila77
موضوع پزشکی ورزشی تغذیه|زمان مطالعه 4 دقیقه
ورزش های مفید برای سلامت قلب
ورزش های مفید برای سلامت قلب
Alternate Text Nazila77
موضوع پزشکی ورزشی تغذیه|زمان مطالعه 3 دقیقه
دیابت بارداری
دیابت بارداری
Alternate Text Nazila77
موضوع پزشکی ورزشی تغذیه|زمان مطالعه 5 دقیقه