بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، از هر 10 نفر یک نفر هر سال به دلیل خوردن غذاهای آلوده بیمار می شود.برخی از غذاها بیشتر مستعد آلودگی هستند و نیاز به آماده سازی دقیق دارند، در حالی که باید از مصرف برخی دیگر به طور کامل اجتناب کرد.در اینجا برخی از مواد غذایی با خطرات پنهان شگفت آور وجود دارد.
استفاده در دوزهای زیاد، می تواند باعث مسمومیت با میریستسین شود که علائم آن شامل سردرد، حالت تهوع، سرگیجه و توهم است.در شرایط نادر، می تواند کشنده باشد.
بحث های زیادی در مورد مضر بودن ماهی قزل آلا پرورشی برای سلامتی وجود دارد.از یک طرف، همه ماهی های چرب حاوی چربی های امگا 3 هستند که برای سلامتی مفید هستند.از سوی دیگر، ماهی قزل آلا که در مزارع پرورش ماهی پرورش می یابد توسط انجمن مصرف کنندگان ارگانیک با یک "غذای ناسالم سمی" مقایسه شده است.گوشت ماهی سالمون صید شده وحشی چرب تر است و همچنین مشخص شده است که حاوی مواد شیمیایی سمی مضر برای سلامتی است.
وقتی صحبت از تندی فلفل قرمز به میان میآید، تحمل هر کس متفاوت است.با این حال، فلفل چیلی می تواند به غیر از احساس سوزش، مشکلات دیگری نیز ایجاد کند.در برخی موارد، خوردن فلفل میتواند باعث درد شکم، گرفتگی عضلات و اسهال شود، بهویژه برای کسانی که سندرم روده تحریکپذیر دارند.
به ندرت پیش میآید که لذت بردن از سوشی،باعث بروز مشکلاتی در سلامتی شود، مگر اینکه آلرژی داشته باشید.اما محبوبیت گسترده غذاهای ماهی خام با افزایش گزارشهای مربوط به بیماریهای مرتبط با عفونت کرم همزمان شده است.خوردن ماهی خام، دودی یا منجمد آلوده به آنیساکیس (کرم شاه ماهی) میتواند باعث درد شدید شکم و استفراغ شود، اگرچه این کرم نمیتواند در روده انسان زنده بماند - و سرآشپزهای معتبر سوشی آموزش دیدهاند تا ماهیهای منجمد را برای کشتن انگلها به سرعت درآورند.
آنها می توانند باکتری ها و ویروس های مضر را حمل کنند و باعث ویبریوز شوند، بیماری که علائم آن شامل اسهال، گرفتگی عضلات، تهوع، استفراغ، تب و لرز است.در ایالات متحده، سالانه حدود 80000 نفر به ویبریوز مبتلا می شوند و سالانه 100 نفر بر اثر آن جان خود را از دست می دهند.فقط خوردن صدف پخته شده این خطر را تا حد زیادی کاهش می دهد.
آلرژی به بادام زمینی یکی از شایع ترین آلرژی ها در جهان است، به طوری که از هر 200 نفر یک نفر در برخی جمعیت ها واکنش نشان می دهد.کوچکترین قرار گرفتن در معرض آلرژی بادام زمینی می تواند باعث تورم گلو به حدی شود که تنفس غیرممکن است.کسانی که آلرژی دارند باید همیشه بسته بندی مواد غذایی را به دقت مطالعه کنند، به کارکنان رستوران اطلاع دهند و داروهای لازم را همراه داشته باشند.
مرغ یکی از پرطرفدارترین گوشتها است و همچنین از حساسترین گوشتها به آلودگی است و در صورت استفاده و تهیه نادرست میتواند باعث مشکلات سلامتی شود.مرغ خام اغلب حامل سالمونلا و کامپیلوباکتر است که می تواند باعث علائمی شبیه آنفولانزا، حالت تهوع و استفراغ شود.با پختن مرغ تا دمای داخلی 165 درجه فارنهایت (73.9 درجه سانتیگراد) خطر را به حداقل برسانید، هرگز مرغ خام را نشویید و هنگام تهیه آن از یک چاقو و تخته برش جداگانه استفاده کنید.