این غذاها گلوکز را به طرز خطرناکی افزایش می دهند

2021-11-25T18:34:00Z موضوع پزشکی ورزشی تغذیه زمان مطالعه 2 دقیقهدرجه کیفی A

این غذاها گلوکز را به طرز خطرناکی افزایش می دهند

چه غذاهایی بیشتر سطح گلوکز را افزایش می­دهند که می­تواند برای سلامتی شما بسیار خطرناک باشد؟

افزایش قند خون یکی از شاخص­های بافت­های ما است که باید به آن توجه ویژه­ای داشته باشیم، به خصوص زمانی که تشخیص داده شده است دیابت داریم، زیرا در این موارد بیشتر از مواردی از هیپرگلیسمی، یعنی افزایش قابل توجه گلوکز در خون بیش از سطح طبیعی، رنج می­بریم.

اما اگرچه عوامل زیادی وجود دارند که می­توانند در افزایش گلوکز دخالت کنند، غذاهایی که ما می­خوریم بیشترین تاثیر را بر این امر می­گذارند، به همین دلیل است که امروز می­خواهیم بدانیم چه غذاهایی بیشتر گلوکز را افزایش می­دهند که می­تواند برای سلامتی بسیار خطرناک باشد.

غذاهایی که باید از آن پرهیز کنید

درست است که در بسیاری از مواقع پرهیز از مصرف بسیاری از غذاهای لذیذ دشوار است اما متأسفانه در اغلب موارد این مواد غذایی برای سلامتی و به ویژه در مورد کنترل گلوکز مضر هستند، بنابراین توصیه می­شود از مصرف غذاهای خوشمزه زیر خودداری کنید یا حداقل مصرف آن را کاهش دهید.

نوشابه ­های قندی و گازدار

نوشابه‌های گازدار، نوشیدنی‌های فرآوری‌شده یا حتی با آب‌میوه‌های طبیعی حاوی مقادیر زیادی قند شیرین‌کننده‌، به سرعت گلوکز خون را افزایش می‌دهند، زیرا قند تقریباً بلافاصله متابولیزه می‌شود و افزایش سطح قند را ایجاد می‌کند که می‌تواند بر سلامتی تأثیر بگذارد.

غذاهای فوق فرآوری شده

غذاهای فوق فرآوری شده یکی از بدترین دشمنانی است که هر فردی از نظر سلامتی می­تواند داشته باشد، به ویژه به دلیل افزایش گلوکز که پس از مصرف آنها ایجاد می­شود زیرا علاوه بر داشتن قند و کربوهیدرات بالا، در معرض فرآیندهایی نیز قرار می­گیرند که سموم تولید می­شوند و مقاومت به انسولین ایجاد می­کنند.

چاشنی ­ها و سس ­ها

چاشنی‌ها و سس‌ها همراهی ایده‌آل برای طیف وسیعی از غذاها هستند، زیرا طعم بسیار بیشتری را ایجاد می­کنند، با این حال، به طور کلی در ترکیبات آنها عناصری مانند فروکتوز، قند ذرت و مواد افزودنی وجود دارد که به عدم کنترل گلوکز کمک می‌کنند.

سوسیس و کالباس و گوشت­های فرآوری شده

این نوع غذا، میزان تری گلیسیرید و کلسترول را افزایش می­دهد و در نتیجه خطر ابتلا به مشکلات قلبی عروقی را افزایش می دهد که بر کنترل گلوکز خون نیز تأثیر می­گذارد.

غذاهای تصفیه شده

غلات، آرد، برنج، ماکارونی و بقیه غذاهایی که طی فرآیندی برای تصفیه آنها انجام می­شود، ویتامین­ها، مواد معدنی، آنتی اکسیدان­ها و فیبر را از دست می­دهند و به طور قابل توجهی بر میزان قند تجمع یافته در جریان خون تأثیر می­گذارد.

الکل

اگرچه این به خودی خود یک غذا نیست، اما بخشی از رژیم غذایی بسیاری از افراد است، زیرا معمولاً در جلسات، مهمانی­ها، مصاحبه­های کاری یا حتی در لحظات آرامش مصرف می­شود، با این حال بسیاری از نوشیدنی­های الکلی حاوی مقادیر زیادی شکر و چیزهایی هستند که نمی­تواند بر تولید گلوکز توسط کبد تأثیر بگذارد و می­تواند سناریوی مخالف یعنی هیپوگلیسمی را ایجاد کند.

علاوه بر پرهیز از همه این غذاها، داشتن عادات دیگری مانند خوب خوابیدن و ورزش کردن نیز ضروری است.

مطالب مشابه

اگر بطور ناشتا، آب پرتقال بنوشیم چه اتفاقی برای بدنمان می افتد؟
اگر بطور ناشتا، آب پرتقال بنوشیم چه اتفاقی برای بدنمان می افتد؟
Alternate Text Tavana
موضوع پزشکی ورزشی تغذیه|زمان مطالعه 2 دقیقه
ارتباط جدیدی بین ویتامین D و خطر ابتلا به سرطان کشف شد
ارتباط جدیدی بین ویتامین D و خطر ابتلا به سرطان کشف شد
Alternate Text Tavana
موضوع پزشکی ورزشی تغذیه|زمان مطالعه 2 دقیقه
ابر غذایی که کلسترول را کاهش می دهد و از قلب محافظت می کند
ابر غذایی که کلسترول را کاهش می دهد و از قلب محافظت می کند
Alternate Text Tavana
موضوع پزشکی ورزشی تغذیه|زمان مطالعه 3 دقیقه
ابر غذایی که به کاهش فشار خون و کلسترول کمک می کند
ابر غذایی که به کاهش فشار خون و کلسترول کمک می کند
Alternate Text Tavana
موضوع پزشکی ورزشی تغذیه|زمان مطالعه 3 دقیقه