راهنمای جامع نقایص مادرزادی جنین

2022-12-11T15:08:00Z موضوع پزشکی ورزشی تغذیه زمان مطالعه 28 دقیقهدرجه کیفی A

عفونت در بارداری(زمان مطالعه 5 دقیقه)

آشنایی با عفونت در بارداری

بارداری یک وضعیت طبیعی و سالم است که بسیاری از زنان در مقطعی از زندگی خود آرزوی آن را دارند. با این حال، بارداری می تواند زنان را بیشتر مستعد ابتلا به برخی عفونت ها کند. بارداری همچنین ممکن است این عفونت ها را شدیدتر کند. حتی عفونت های خفیف می تواند منجر به بیماری های جدی در زنان باردار شود.

برخی از عفونت‌هایی که در دوران بارداری رخ می‌دهند، در درجه اول برای مادر خطرآفرین هستند. سایر عفونت ها می توانند از طریق جفت یا هنگام تولد به نوزاد منتقل شوند. هنگامی که این اتفاق می افتد، نوزاد در معرض خطر عوارض سلامتی نیز قرار می گیرد.

برخی از عفونت هایی که در دوران بارداری ایجاد می شوند می توانند منجر به سقط جنین، زایمان زودرس یا نقص های مادرزادی شوند. آنها حتی ممکن است برای مادر تهدید کننده زندگی باشند. برای پیچیده تر شدن اوضاع، داروهایی که برای درمان عفونت ها استفاده می شوند می توانند عوارض جانبی جدی به خصوص برای نوزاد ایجاد کنند. تلاش برای جلوگیری از عفونت در بارداری برای به حداقل رساندن خطرات برای مادر و جنین مهم است.

چرا زنان باردار بیشتر مستعد ابتلا به عفونت هستند؟

بارداری بر هر سیستم بدن شما تأثیر می گذارد. تغییرات در سطح هورمون ها و عملکرد سیستم ایمنی می تواند شما را در برابر عفونت ها و عوارض جدی آسیب پذیرتر کند. زمان زایمان به ویژه برای شما و نوزادتان حساس است.

تغییرات در ایمنی
سیستم ایمنی از بدن در برابر مهاجمان مضر دفاع می کند. با همه چیز از باکتری گرفته تا سلول های سرطانی و اندام های پیوندی مبارزه می کند. مجموعه پیچیده ای از بازیکنان برای شناسایی و از بین بردن مزاحمان خارجی با هم کار می کنند.

در دوران بارداری، سیستم ایمنی بدن شما تغییر می کند به طوری که می تواند از شما و کودکتان در برابر بیماری محافظت کند. قسمت های مختلف سیستم ایمنی بدن شما تقویت می شود در حالی که سایر قسمت ها سرکوب می شوند. این تعادلی ایجاد می کند که می تواند از عفونت در نوزاد بدون به خطر انداختن سلامت مادر جلوگیری کند.

این تغییرات همچنین به محافظت از کودک در برابر دفاع بدن شما کمک می کند. در تئوری، بدن شما باید کودک را به عنوان "خارجی" طرد کند، اما اینطور نیست. مانند پیوند عضو، بدن شما کودک را به عنوان بخشی "خود" و بخشی "خارجی" می بیند. این کار سیستم ایمنی شما را از حمله به نوزاد باز می دارد.

با وجود این مکانیسم های محافظتی، شما بیشتر مستعد ابتلا به عفونت هایی هستید که معمولاً باعث بیماری نمی شوند. در دوران بارداری، سیستم ایمنی بدن شما باید سخت‌تر کار کند، زیرا از دو نفر پشتیبانی می‌کند. این شما را مستعد ابتلا به برخی عفونت ها می کند.

تغییرات در سیستم های بدن
جدا از تغییرات در عملکرد سیستم ایمنی، تغییرات هورمونی نیز می تواند خطر ابتلا به عفونت را افزایش دهد. این نوسانات در سطح هورمون اغلب بر دستگاه ادراری تأثیر می گذارد که از موارد زیر تشکیل شده است:

  • کلیه ها که اندام هایی هستند که ادرار تولید می کنند
  • حالب ها که لوله هایی هستند که ادرار را از کلیه ها به مثانه می برند
  • مثانه، جایی که ادرار در آن ذخیره می شود
  • مجرای ادرار که لوله ای است که ادرار را از بدن خارج می کند


همانطور که رحم در دوران بارداری منبسط می شود، فشار بیشتری بر حالب وارد می کند. در همین حال، بدن تولید هورمونی به نام پروژسترون را افزایش می دهد که باعث شل شدن عضلات حالب و مثانه می شود. در نتیجه ممکن است ادرار برای مدت طولانی در مثانه بماند. این امر خطر ابتلا به عفونت ادراری را افزایش می دهد. تغییرات هورمونی همچنین شما را مستعد ابتلا به نوعی عفونت قارچی به نام کاندیدیازیس می کند. سطوح بالاتر استروژن در دستگاه تناسلی شما را مستعد ابتلا به عفونت های قارچی می کند.

علاوه بر این، تغییر در مقدار مایع در ریه ها می تواند خطر ابتلا به عفونت های ریه مانند ذات الریه را افزایش دهد. ریه های شما در دوران بارداری حاوی مایعات بیشتری هستند و افزایش مقدار مایعات فشار بیشتری به ریه ها و شکم وارد می کند. این باعث می شود که بدن شما برای پاک کردن این مایع سخت تر شود و باعث تجمع مایع در ریه ها می شود. مایع اضافی رشد باکتری ها را تحریک می کند و توانایی بدن شما را برای مقاومت در برابر عفونت مختل می کند.

خطرات برای مادر و نوزاد

خطرات برای مادر
برخی از عفونت هایی که در دوران بارداری رخ می دهند، در درجه اول برای مادر مشکلاتی ایجاد می کنند. اینها شامل عفونت های دستگاه ادراری، واژینیت و عفونت پس از زایمان است.

خطرات برای نوزاد
سایر عفونت ها به ویژه برای نوزاد دردسرساز هستند. به عنوان مثال، سیتومگالوویروس، توکسوپلاسموز و پاروویروس همگی می توانند از مادر به نوزاد منتقل شوند. اگر این اتفاق بیفتد، ممکن است عواقب جدی داشته باشد.

هنوز هیچ درمان موثری برای عفونت سیتومگالوویروسی که در بدو تولد وجود دارد وجود ندارد. آنتی بیوتیک هایی در دسترس هستند که می توانند توکسوپلاسموز را با موفقیت درمان کنند. اگرچه هیچ آنتی بیوتیکی برای پاروویروس وجود ندارد، اما عفونت را می توان با تزریق خون داخل رحمی درمان کرد.

خطرات برای مادر و نوزاد
برخی از عفونت ها به ویژه برای مادر و نوزاد مضر هستند. این شامل:

  • سیفلیس
  • لیستریوز
  • هپاتیت
  • اچ‌آی‌وی
  • استرپتوکوک گروه B (GBS)


اگر عفونت به موقع تشخیص داده شود، آنتی بیوتیک ها در برابر سیفلیس و لیستریا در مادر و نوزاد موثر هستند. اگرچه هیچ آنتی بیوتیکی برای هپاتیت ویروسی وجود ندارد، اما اکنون واکسن هایی برای کمک به پیشگیری از عفونت های هپاتیت A و B در دسترس هستند.

چگونه از عفونت در بارداری جلوگیری کنیم؟

عفونت در بارداری قابل پیشگیری است. انجام اقدامات احتیاطی کوچک و روزمره می تواند کمک زیادی به کاهش آسیب احتمالی به شما و کودکتان کند. برای کمک به جلوگیری از عفونت در دوران بارداری، باید:

  • به طور مرتب دست های خود را با آب و صابون بشویید. این امر به ویژه پس از استفاده از حمام، تهیه گوشت خام و سبزیجات و بازی با کودکان بسیار مهم است.
  • گوشت ها را بپزید تا خوب پخته شوند. هرگز گوشت های نیم پز مانند هات داگ و گوشت های اغذیه فروشی را نخورید، مگر اینکه دوباره پخته شوند تا داغ شوند.
  • لبنیات غیر پاستوریزه یا خام مصرف نکنید.
  • ظروف غذاخوری، فنجان و غذا را با افراد دیگر به اشتراک نگذارید.
  • از تعویض بستر گربه خودداری کنید و از جوندگان وحشی یا حیوانات خانگی دوری کنید.
  • رابطه جنسی ایمن را انجام دهید و برای عفونت های مقاربتی آزمایش دهید.
  • مطمئن شوید که واکسن های شما به روز هستند.
  • اگر بیمار هستید یا فکر می کنید در معرض یک بیماری مسری قرار گرفته اید، فوراً با پزشک خود قرار ملاقات بگذارید. هر چه زودتر عفونت تشخیص داده شود و درمان شود، نتیجه بهتری برای شما و کودکتان خواهد داشت.

مطالب مشابه

مشکلات فصل گرما و گرمازدگی
مشکلات فصل گرما و گرمازدگی
Alternate Text Nazila77
موضوع پزشکی ورزشی تغذیه|زمان مطالعه 5 دقیقه
فواید شگفت انگیز یوگا
فواید شگفت انگیز یوگا
Alternate Text Nazila77
موضوع پزشکی ورزشی تغذیه|زمان مطالعه 4 دقیقه
آیا می خواهید یک بسکتبالیست حرفه ای شوید؟
آیا می خواهید یک بسکتبالیست حرفه ای شوید؟
Alternate Text Nazila77
موضوع پزشکی ورزشی تغذیه|زمان مطالعه 3 دقیقه
غذاهایی که ممکن است خطر زوال عقل را کاهش دهند
غذاهایی که ممکن است خطر زوال عقل را کاهش دهند
Alternate Text دلارام
موضوع پزشکی ورزشی تغذیه|زمان مطالعه 5 دقیقه